Novice / ARHIV ČLANKOV
14.32 14. 05. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

ZDA v zvišanje carin na kitajske izdelke, pri električnih avtomobilih za štirikrat

ZDA so napovedale zvišanje carin na uvoz kitajskih izdelkov v skupni vrednosti 18 milijard dolarjev (16,7 milijarde evrov). Ukrep je osredotočen na strateške sektorje, kot so električna vozila, baterije, jeklo in kritične surovine. Uvozne dajatve za električne avtomobile bodo višje za štirikrat, za polprevodnike pa se bodo podvojile.
14.14 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Putin za svojega pomočnika imenoval enega od ideologov invazije v Ukrajini

V luči zamenjav ministrov v ruski vladi je Vladimir Putin naredil še eno udarno menjavo. Enega svojih najtesnejših zaveznikov, Nikolaja Patruševa, je imenoval za uradnega pomočnika, na mestu vodje ruskega varnostnega sveta pa ga je zamenjal zdaj že nekdanji obrambni minister Sergej Šojgu. In dokler se nekateri na lestvici vzpenjajo, drugi padajo. Tako je v primeru visokega uradnika obrambnega ministrstva Jurija Kuznecova, ki so ga zaradi podkupovanja aretirali.
13.45 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Celjski policisti prijeli roparja zlatarne

Policisti so prijeli 43-letnega moškega, ki je osumljen ropa zlatarne v Celju. Uslužbenki je grozil z uporabo sile, nato pa je iz blagajne ukradel gotovino. Preiskovalni sodnik je storilcu odredil pripor.
13.41 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Napadli zaporniški kombi, zapornik pobegnil, trije policisti mrtvi

V napadu na zaporniški kombi so bili v bližini mesta Rouen na severozahodu Francije ubiti trije pravosodni policisti. Še najmanj dva policista sta bila ranjena. Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci.
13.33 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Še vedno pogrešamo temeljno dikcijo, da se v Gazi izvaja genocid'

Po tem, ko se je rektor Univerze v Ljubljani, Gregor Majdič, srečal s študenti, ki so iz protesta zaradi dogajanja v Gazi zasedli predavalnico ljubljanske Fakultete za družbene vede in jim dal zagotovila, da pri "nekaterih zahtevah začne z ukrepanjem takoj", so študenti predavalnico zapustili. Senat FDV jim je že šel nasproti in sprejel Izjavo o izraelskem genocidu v Gazi, ki od Univerze v Ljubljani zahteva takojšnjo prekinitev akademskega in gospodarskega sodelovanja z izraelskimi raziskovalnimi in izobraževalnimi institucijami, povezanimi z izraelsko vojaško industrijo.
13.30 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Federica Pellegrini prihaja v Portorož

Portorož se bo 18. maja odel v rožnato in zaživel v znamenju vrtnic in roséjev. Vrtnico Portorož bo letos slavnostno posadila italijanska plavalna legenda Federica Pellegrini.
13.12 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Janković pozdravlja omejitve oddaje stanovanj, omilitvam ni naklonjen

Mestna občina Ljubljana pozdravlja osnutek zakona o gostinstvu, ki omejuje oddajanje stanovanj v kratkotrajni najem. Osnutek sicer občinam dopušča omilitev omejitev, župan Zoran Janković pa trenutno ne vidi razlogov, da bi jih omogočili tudi v prestolnici.
12.55 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Velika racija: v prostorih društva za zaščito otrok uživali droge

V središču Zagreba se je odvila racija. V tamkajšnjem društvu za zaščito otrok in mladostnikov je 52-letnik, predsednik društva, v nočnem času vodil nezakonito dejavnost – uživanje prepovedanih drog.
12.53 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

38-letnik doma razgrajal in grozil, skušal napasti tudi policiste

Koprski policisti so morali posredovati v intervenciji, kjer je sin doma razgrajal in grozil. 38-letnik je nato skušal napasti še policiste, ki so prišli na kraj, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva.
12.44 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Članice EU sprejele pakt o migracijah in azilu

Države članice EU so dokončno sprejele evropski pakt o migracijah in azilu, o katerem so se z Evropskim parlamentom pogajale osem let. Zakonodaja, ki prinaša obvezno solidarnost med članicami, hitrejše in učinkovitejše azilne postopke ter boljše upravljanje meja, se bo začela uporabljati junija 2026.
12.32 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Revizija poslovanja ATVP: več zaposlenim napačno obračunali plače

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Na podlagi pregleda poslovanja za leto 2022 je regulatorju trga vrednostnih papirjev izreklo mnenje s pridržkom in mu podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja. Odzivnega poročila ni zahtevalo.
12.28 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Golob: Z ukrepi bomo nagradili zaposlene v zdravstvu, ki delajo več

Premier Robert Golob se je udeležil delovnega srečanja ministrstva za zdravje o obremenjenosti zdravnikov. Verjame, da so ukrepi za povečanje produktivnosti v zdravstvenem sektorju ključ do uspeha, je dejal. Dodal je, da je vlada za ukrepe, ki bodo nagradili zaposlene, ki delajo več, že zagotovila sredstva.
11.44 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Avstrijsko sodišče odobrilo premestitev Fritzla v običajen zapor

Deželno sodišče v Kremsu je odločilo, da bodo Josefa Fritzla, ki je 24 let v kleti domače hiše zadrževal svojo hčer in jo zlorabljal, iz strogo varovanega zavoda za osebe z duševnimi motnjami lahko premestili v običajen zapor. Kot je utemeljilo sodišče, je odločitev sprejelo, ker dementni Fritzl pri 89 letih ni več nevaren.
11.30 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Patriarhu Porfiriju kosovske oblasti niso dovolile vstopa na Kosovo

Kosovske oblasti so poglavarju Srbske pravoslavne cerkve (SPC), patriarhu Porfiriju, prepovedale vstop v državo. Kosovsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da takšnih obiskov ne bo dopustilo, dokler Srbija med drugim ne bo prenehala kršiti bruseljskega sporazuma.
11.26 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Dirka po garažni hiši: Policija našla kršitelja, ki sta ovirala patruljo

Policija je preiskala marčevski dogodek v eni od ljubljanskih garažnih hiš, na katerem je več mladih spremljalo objestno vožnjo osebnih vozil. Identificirali so dva kršitelja, ki sta neposredno ovirala delo policijske patrulje, ki je prva prispela na kraj. Eden od njiju je tujec, ki mu je nedavno poteklo dovoljenje za začasno prebivanje v Sloveniji, drugi pa je mladoletnik. Policija opozarja, da so lahko tovrstna srečanja izjemno nevarna, saj voznik z nevarno vožnjo ne ogroža le sebe, temveč tudi vse ostale prisotne na kraju.
11.20 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odbor DZ o referendumu o konoplji: ni v neskladju z ustavo

Odbor DZ za zdravstvo je sprejel mnenje, da odlok o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje ni v neskladju z ustavo. Za mnenje, ki ga je pripravila parlamentarna zakonodajno-pravna služba (ZPS) in bo posredovano ustavnemu sodišču, je glasovalo devet poslancev, štirje so bili proti.
11.10 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Ogromen oglasni pano padel na hiše in črpalko, umrlo več ljudi

Deževje, ki ga je spremljal močan in sunkovit veter, je povzročilo nesrečo v indijskem Mumbaju. Zrušil se je ogromen oglasni pano, pod seboj pa pokopal nekaj hiš in bencinsko črpalko ob prometni cesti. Umrlo je najmanj 14 ljudi, so sporočile lokalne oblasti, veliko pa jih je ostalo ujetih pod panojem.
09.33 14. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Novi fiksni paketi A1 Slovenija s še več zabave po ugodni ceni

Nova mamljiva ponudba pri A1 Slovenija!
10.49 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Razkril avstralske vojne zločine v Afganistanu, zato mora v zapor

Osem let po tem, ko je Avstralija začela preiskovati domnevne vojne zločine v Afganistanu, so tokrat prvič kaznovali žvižgača. Gre za nekdanjega odvetnika avstralske vojske Davida McBridea, ki so ga obsodili na pet let in osem mesecev zaporne kazni, ker je razkril informacije o teh domnevnih avstralskih vojnih zločinih.
10.39 14. 05. 2024
Tujina Zadovoljna

Slovenski ribič v hrvaški Istri ujel izjemno strupeno ribo

V Medulinskem zalivu so opazili sedem srebrnoprogastih napihovalk, ki vsebujejo izjemno močan strup tetrodotoksin. Eno od rib je ujel slovenski ribič. Za človeka je lahko usoden že majhen odmerek strupa.