Zimski športi

Kraft laskal Prevcu in presenetil: Bomo videli, morda se prihodnje leto vrne

Planica , 22. 03. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
1

Med tistimi, ki v Planici te dni najbolj uživajo, je zagotovo Stefan Kraft. Prejšnji konec tedna je v Vikersundu že potrdil osvojitev velikega kristalnega globusa, zaradi česar bo na zadnjih treh tekmah skušal predvsem uživati. Pred našim mikrofonom se je dotaknil tudi slovesa Petra Prevca in mu polaskal z besedami, da je za njim "popolna kariera".

Običajno je soj žarometov ob koncu sezone rezerviran za dobitnika velikega kristalnega globusa. V nedeljo ga bo tretjič v svoji karieri zmagoslavno dvignil Stefan Kraft, ki pa se dobro zaveda, da zaradi vseh okoliščin tokrat ne bo v središču pozornosti. 

Pred domačimi navijači bo izjemno kariero sklenil Peter Prevc, ki je v sezoni 2015/2016 ob osvojitvi kristalnega globusa postavil rekord za največ posamičnih zmag v eni sezoni (15). Kraft je letos pri 13 in ima tako priložnost, da se izenači s poslavljajočim se tekmecem.

Stefan Kraft je v lani v Planici na obeh posamičnih tekmah stal na stopničkah. Bil je prvi in tretji.
Stefan Kraft je v lani v Planici na obeh posamičnih tekmah stal na stopničkah. Bil je prvi in tretji. FOTO: 24ur.com

"To bo poseben trenutek zanj in tudi za vse nas. Je eden največjih v našem športu. Zanj imam veliko spoštovanja. Lahko ga razumem, da si je želel več časa z družino. Imel je res popolno kariero. Tukaj bo pokazal še nekaj lepih poletov," je Kraft polaskal 31-letnemu Slovencu, ki je po naznanitvi, da končuje kariero, občutno dvignil svojo rezultatsko krivuljo.

Med mnogimi dosežki, ki povezujejo Petra Prevca in Stefana Krafta, je tudi ta, da sta si oba v določenem obdobju lastila svetovni rekord. Prevc je februarja 2015 kot prvi pristal pri 250 metrih, Kraftovih 253 metrov in pol v Vikersundu marca 2017 pa še danes velja za najdaljši polet vseh časov.  

Kraft o Prevcu: Bomo videli, morda se prihodnje leto vrne 

Od februarja naprej se je Prevc štirikrat zavihtel na zmagovalni oder, vselej je bil drugi, potem ko v lanski sezoni niti enkrat ni bil med najboljšimi tremi. Prav zato je Kraft mnenja, da zmagovalec 23 tekem za svetovni pokal morda le še ni rekel zadnje besede. 

"Kot pravim, mislim, da si želi več časa preživeti z družino in prijatelji, ker to je nekaj posebnega. Smučarski skoki niso vse. Odlično je, da končuje s takšnimi rezultati, ampak bomo videli, morda se prihodnje leto vrne," je Kraft poskrbel za nekaj dvignjenih obrvi med predstavniki sedme sile. 

Zdaj lahko samo uživa

Kaj pa individualne ambicije 30-letnega Avstrijca pred tremi planiškimi preizkušnjami? Kot pravi, o rezultatih ne razmišlja preveč: "Poseben občutek je, ker že imam veliki globus v svojih rokah, tako da lahko samo uživam v zadnjem dejanju sezone." 

Četrtkove kvalifikacije je končal ne šestem mestu, s čimer ni bil pretirano zadovoljen. Kot favorita za petkovo posamično preizkušnjo je poimensko navedel dva skakalca. "Timi (Zajc) je pokazal zelo dobre skoke. Isto velja za Daniela (Huberja). Vem, da sem med najboljšimi, ampak tokrat nisem imel najboljšega dne. Želim si še več, skušal bom leteti do 240 metrov." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

juventina10
22. 03. 2024 09.33
+3
njega in hayboecka sem imela priliko srečati od blizu,zelo prijetna in prizemljena fanta.