Drugi športi

Tänak povedel na premiernem reliju po Čilu, odstop Neuvilla

Concepcion, 11. 05. 2019 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Estonec Ott Tänak (Toyota) vodi po prvem dnevu relija po Čilu, šesti in najnovejši postaji sezone svetovnega prvenstva. Po prvih šestih hitrostnih preizkušnjah dirke v okolici Concepciona je na drugem mestu Francoz Sebastien Ogier (Citroen), šestkratni svetovni prvak, ki zaostaja 22,4 sekunde, tretji je Finec Jari-Matti Latvala (Toyota) z 28,8 sekunde zaostanka.

Manj kot pol minute zaostanka ima na četrtem mestu tudi Belgijec Thierry Neuville (Hyundai/+29,5 sekunde), ki s 110 točkami tudi vodi v letošnjem točkovanju svetovnega prvenstva. Drugi je Sebastien Ogier s 100 točkami, tretji Ott Tänak pa jih ima 82.

Tänak je vodstvo prevzel že v drugi HP, zmagal pa je še na četrti in peti. Uvodno je dobil Britanec Kris Meeke (Toyota), ki je skupno peti (+46,5), tretja pa je pripadla Thierryju Neuvillu. Na reliju nastopa tudi devetkratni svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb, ki za Hyundai v tej sezoni sicer ne bo nastopil na vseh dirkah, za začetek je v Čilu na šestem mestu z 48,7 sekunde zaostanka. Dobil je zadnjo, šesto HP dneva. Številni dirkači so se pritoževali zaradi slabe vidljivosti na gozdnih cestah.

Tänak in njegov sovoznik Martin Jarveoja med zadnjim relijem po Argentini.
Tänak in njegov sovoznik Martin Jarveoja med zadnjim relijem po Argentini. FOTO: AP
Vodilni v letošnjem seštevku za naslov svetovnega prvaka v reliju Belgijec Thierry Neuville je odstopil na reliju po Čilu. Kljub temu, da je od zdravnikov v bolnišnici dobil dovoljenje, dirke ne bo nadaljeval, poročajo agencije.

Meeke opozoril tudi na pomanjkanje oprijema
"Na nekaterih mestih se je res zelo slabo videlo," je povedal Ogier, Meeke pa je dodal: "Zelo malo svetlobe je prodrlo skozi drevesa, obenem pa je bil oprijem na cestišču zelo slab."

V soboto in v nedeljo čaka dirkače skupno še deset "brzincev".

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.