Odbojka

Ropret: V Stožicah se bo zbrala creme de la creme svetovne odbojke

Ljubljana, 04. 04. 2024 10.19 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., M.V., M.F., STA
Komentarji
8

Ljubljana bo med 18. in 23. junijem prizorišče turnirja elitne lige narodov (VNL). Naši odbojkarji se bodo v boju za nastop na olimpijskih igrah v Parizu merili z Argentino, Kubo, Italijo in Srbijo. V izčrpnem pogovoru za POP TV in 24ur.com je predsednik OZS Metod Ropret poudaril, da se bo v Stožicah zbrala svetovna odbojkarska smetana. Prenosi spektakla iz Stožic bodo na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Turnir odbojkarske lige narodov
    02:38
    Iz 24UR: Turnir odbojkarske lige narodov
  • Pogovor s predsednikom OZS Metodom Ropretom
    03:28
    Pogovor s predsednikom OZS Metodom Ropretom

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je na novinarski konferenci predstavila turnir odbojkarske lige narodov, ki ga bodo med 18. in 23. junijem gostile ljubljanske Stožice. Če si tega ne bo zagotovila prej, si bo slovenska izbrana vrsta takrat skušala priigrati prvi nastop na olimpijskih igrah. Slovenija je za zdaj na podlagi uvrstitve na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze na dobri poti, da si zagotovi prvi nastop na OI v zgodovini. Glede na uspehe v zadnjem desetletju in štirih kolajnah na EP, je generacija, zbrana okoli kapetana Tineta Urnauta, odločena v Ljubljani postaviti piko na i dosedanjim uspehom, ali pa proslaviti uvrstitev na OI skupaj z domačimi navijači.

Pravi, da z domačimi navijači napolnjene Stožice zanj in soigralce predstavljajo "dodatno motivacijo in dajejo neomejeno energijo s tribun". Tudi krovna domača zveza je prepričana, da bo 18. junija v Ljubljani vse nared za nov odbojkarski spektakel. Slovenija je namreč stara znanka pri organizaciji turnirjev na najvišji ravni. V Ljubljani je leta 2019 gostila EP, nato pa tri leta kasneje še večji del SP. Zdaj bo gostila še turnir lige narodov, na katerem bodo poleg domače reprezentance igrale še Bolgarija, Turčija, Argentina, Kuba, Srbija, Italija in Poljska.

Predsednik OZS Metod Ropret je dejal, da so Sloveniji organizacijo zaupali zaradi brezhibnih preteklih izvedb velikih tekmovanj. Obenem je potrdil, da ima zveza na mizi tudi predlog za podpis pogodbe do 2027 glede organizacije še treh turnirjev lige narodov, kar pa mora OZS še preučiti.

Metod Ropret
Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert

Prvi mož zveze je dodal, da so organizacijo turnirja lige narodov pričakovali že prej, a priložnost za izvedbo turnirja po njegovih besedah nikoli ni bila izrazitejša. "Če je kdaj vrednost turnirja najvišja možna, je to ravno v trenutku, ko bo zadnji turnir odločal o potnikih na OI. Naša reprezentanca pred domačim občinstvom in polno dvorano nikoli ne razočara, zato verjamem, da bomo priča tej zgodovinski uvrstitvi na olimpijske igre," je povedal Ropret.

Liga narodov v Stožicah
Liga narodov v Stožicah FOTO: OZS

Odbojkarji si zaslužijo, da jim v Pariz pomagajo priti domači navijači, ki si lahko od danes zagotovijo tudi vstopnice. Toda predsednik OZS si želi nekoliko drugačno zgodbo: "Osebno bi bil še bolj vesel, če bi si olimpijsko vozovnico priigrali že na enem od predhodnih turnirjev in bi v Ljubljani s svojimi zvestimi navijači to uvrstitev le še proslavili ter fante na primeren način pospremili v Pariz."

Stožice bodo sredi junija gotovo pokale po šivih ...
Stožice bodo sredi junija gotovo pokale po šivih ... FOTO: Luka Kotnik

Dva meseca in pol pred turnirjem se pri organizaciji tekmovanja ukvarjajo le še z malenkostmi. Ena od teh je, kako v uspešno slovensko športno zgodbo združiti EP v nogometu, ki bo takrat tudi za slovenske nogometaše potekalo v Nemčiji.

"Za nas je morda največji izziv časovno sovpadanje tekmovanja z EP v nogometu. Ampak to zame ni težava. Menim, da lahko obdobje izkoristimo kot praznik slovenskega športa ter se veselimo nastopov tako ene kot druge reprezentance in vsi združimo moči," o tem pravi Ropret in dodaja, da je OZS pri organizaciji velikih tekmovanj že utečen stroj.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
04. 04. 2024 14.34
-1
krpati
04. 04. 2024 13.51
+1
Bravo herba....resnica.
Roadkill
04. 04. 2024 13.50
+5
Je bil predolg na soncu tale Ropret 😄
Herba
04. 04. 2024 13.44
+7
Creme dela creme so ljudje, ki delajo v gospodarstvu na minimalni plači in vse to financirajo...
krpati
04. 04. 2024 11.13
+8
V najlepšem mestu polnim novih volilcev in nvo slovenije....? NE HVALA
Delavec_Slo
04. 04. 2024 10.50
+10
A v jankovičevem nedokončanem skropocalu!
Roadkill
04. 04. 2024 13.39
+4
wsharky
04. 04. 2024 10.41
+5
bi šel gledat Kubo in Italijo, pa so tekme malo pozno za mene