Odbojka

Rok Možič: Biti kapetan? Velika čast!

Verona, 16. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Septembra bronasta medalja na evropskem prvenstvu s Slovenijo, nato še kapetanski trak pri Veroni. Rok Možič uživa na igrišču, skupaj s soigralci pa predstavljajo strah in trepet tekmecev. V zadnjem tednu so najprej premagali drugouvrščeno Perugio, zatem še tretjeuvrščeno Piacenzo. V ekskluzivnem pogovoru za 24ur.com je 22-letni Mariborčan razkril še marsikaj zanimivega.

Odbojkarji italijanske Rana Verone, kjer v vlogi kapetana navdušuje Rok Možič, so vse slabo pustili za sabo. Toplo-hladen začetek tekmovalnega leta v domačem prvenstvu, jih je postavil v izjemno zahteven položaj, za nameček so za hip celo podvomili v taktične zamisli strokovnega štaba. A zahtevni bolgarski strokovnjak Radostin Stojčev je vztrajal pri strategiji, prilagojeni prenovljeni zasedbi. 

10 zmag na zadnjih 11 tekmah jih postavlja v položaj, da se lahko potegujejo za 4. mesto po rednem delu sezone.
10 zmag na zadnjih 11 tekmah jih postavlja v položaj, da se lahko potegujejo za 4. mesto po rednem delu sezone. FOTO: 24ur.com

Ko so prvič povezali dve zmagi, se je zdelo, da so na pravi poti, poraz jih ni več tako prizadel, kot vsak v prvem delu tekmovalnega leta, danes 'letijo' po igrišču in premagujejo tekmece, kot za stavo. Zmaga v Monzi je bila nekaj izjemnega, ko so sredi Perugie utišali evropskega in svetovnega odbojkarskega giganta, so dobili dodaten odmerek samozavesti. V zadnjem krogu so pred 3082 gledalci, po uri in 50 minutah, s 3:1 v nizih premagali še tretjeuvrščeno Piacenzo. "Pozna se delo skozi celotno sezono. Po težavah na začetku sezone je zdaj sistem začel delovati tako, kot smo želeli. Na zadnjih enajstih tekmah smo zmagali desetkrat in res, da edina zasedba, ki je v letošnji sezoni še nismo premagali ostaja vodilni Trentino, a bili smo vsekakor blizu. Mislim, da s trenutno igro, lahko tudi njim povzročamo težave. Jaz sem zelo vesel, fizično smo v veliko boljšem stanju, kot na začetku sezone. Upam, da bomo tako nadaljevali," je za 24ur.com dejal 22-letnik, ki se zaveda, da so pred njimi naslednji izjemno pomembni obračuni, skozi katere si želijo priigrati tako želeno 4. mesto po rednem delu lige.

Roka Možiča je pred sezono doletela posebna čast, pri 21 letih je postal kapetan moštva.
Roka Možiča je pred sezono doletela posebna čast, pri 21 letih je postal kapetan moštva. FOTO: 24ur.com

Tako mlad, a že kapetan

"Biti kapetan je velika čast, ampak zagotovo tudi odgovornost. Sploh na začetku, ko se stvari niso odvijale v skladu s pričakovanji, ko tudi sam nisem bil v želeni formi. V prvi vrsti zaradi fizične pripravljenosti. Ko gredo stvari na bolje je vse skupaj bolj prijetno. Mislim, da sem celo najmlajši v zgodovini kluba, trak sem si nadel pri 21 letih, zdaj sem leto dni starejši in to ni mala stvar. Mislim, da me bo to naredilo samo še močnejšega, tako, da sem zelo vesel, da je ena takšna sezona za mano. No, ni je še konec in upam, da jo bomo sklenili kar najbolje," je dodal sprejemalec petouvrščene zasedbe letošnje sezone italijanskega prvenstva, ki mu misli še ne begajo k reprezentanci.

Jasno je, da bo drugače ob koncu tekmovalnega leta, ko bo po krajšem predahu začel razmišljati o nošenju dresa slovenske izbrane vrste, s katero se bodo potegovali za eno od zadnjih olimpijskih vozovnic.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osiveli_ritmični_gimnastik
16. 02. 2024 16.20
+2
čestitke, samo fotru prepovej tiktok ker je de-bil. Hvala. lp Matjaž
jank
16. 02. 2024 09.15
+0
Čestitke, Rok!