Odbojka

Calcit Volley zmagovalec srednjeevropske lige

Pliberk, 17. 03. 2024 23.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Odbojkarji Calcita Volleyja so zmagovalci srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v Pliberku so prvaki rednega dela premagali i-Vent Maribor s 3:1. Za Kamničane je to prvi naslov v tem tekmovanju, s tem pa so tudi ponovili uspeh ženske ekipe, ki je bila prav tako najboljša v srednjeevropski ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kamničani, ki so proti Mariborčanom izgubili zadnjo prvenstveno tekmo, so dvoboj začeli bolj sveži. Štajercem, ki posebno dolge klopi nimajo, je zagotovo ponagajala utrujenost, v soboto so namreč igrali dolgo in težko večerno tekmo proti domači Zadrugi Dob, dobili so jo po preobratu in petih nizih.

Tudi v finalu so poskušali pokazati zobe, po gladko izgubljenih prvih dveh nizih so tretjega dobili, a so bili v četrtem spet boljši tekmeci, ki so lažje od pričakovanj prišli do uspeha. Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 26 točkami Lazaro Brunet.

Da se varovancem Sebastijana Škorca ne obeta nič dobrega, je pokazal že začetek. Tekmec je namreč obračun začel odločno, z blokom Bruneta je povedel s 4:0. Popuščal pa ni pozneje, sredi niza je že vodil s 14:7. Do konca je niza je lahko varčeval z energijo, ki mu je prišla prav tudi v drugem. V njem spet ni potreboval veliko časa, da je zlomil odpor štajerske ekipe, ki ni bila nevarna niti v enem trenutku.

Sebastijan Škorc
Sebastijan Škorc FOTO: Aljoša Kravanja

A zagotovo tudi po izgubljenem nizu ni izgubila upanja, da bi lahko prišla do uspeha, prav gotovo se je spomnila tekme dan prej. Videti je bilo, da je zmožna preobrat ponoviti. Prevzela je pobudo, večje prednosti od treh točk si ji sicer ni uspelo priboriti, po izidu 20:20 pa je bila vendarle dovolj zbrana, da je predvsem po zaslugi Žige Donika prišla do znižanja na 1:2.

Izkazalo pa se je, da za kaj več nima moči. Do vodstva s 5:4 je še nekako šlo, nato pa so servisi Tomislava Mitrašinovića ter bloka Uroša Nikolića začeli napovedovati ofenzivo Kamničanov, katere posledica je bilo vodstvo Calcita 15:8. Mariborčanom se do konca ni več uspelo vrniti v igro, z dvema zaporednima blokoma je dvoboj končal Uroš Pavlović, ki je z bloki dosegel pet od svojih 14 točk.

Calcit Volley in i-Vent Maribor, ki je v srednjeevropski ligi izgubil svoj drugi finale in ostaja brez zmage, bosta konec naslednjega tedna igrala tudi v finalu slovenskega pokala.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.