Nogomet

Maribor neuspešen v Domžalah, Radomlje do pomembne točke

Domžale, 27. 04. 2024 19.41 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
2

Obe sobotni tekmi 33. kroga državnega prvenstva sta se končali z izidom 1:1. Maribor je remiziral z Domžalčani, Bravo pa z Radomljani. Vijolice so si s spodrsljajem nekoliko otežile boj za drugo mesto, Radomljani pa so na račun pomembne točke v boju za obstanek prehiteli Aluminij iz Kidričevega.

Statistika Domžale - Maribor
Statistika Domžale - Maribor FOTO: Sofascore.com

Maribor, ki je od standardnih nogometašev pogrešal poškodovanega Lana Vidmarja, je prvi na tekmi resneje zagrozil, s prostega strela je v 15. minuti za malenkost zgrešil Josip Iličić.

V 23. minuti so vse odločnejše vijolice znova zagrozile, ko je z 20 metrov močno pod prečko meril El Arabi Hilal Soudani, Lovro Štubljar pa je žogo odbil čez gol. Slabih pet minut pozneje je v kazenskem prostoru z volejem poskusil še prvi strelec lige Arnel Jakupović, spet je bil na mestu Štubljar.

Domžalčani, ki med drugim niso mogli računati na v zadnjem času vročega Jošta Piška, niso resno ogrozili Ažbeta Juga, je pa moral v 34. minuti spet posredovati Štubljar po novem strelu Jakupovića v kazenskem prostoru.

Jakupović pa je svoj 17. gol sezone dosegel v 38. minuti, ko je s strelom z glavo unovčil podajo Jana Repasa z desne strani za zasluženo vodstvo vijoličnih. V 42. minuti bi Jakupović lahko dosegel nov zadetek, vendar je iz bližine zgrešil s strelom z glavo. Tik pred koncem polčasa pa je zadel še Soudani, a bil v prepovedanem položaju.

V drugem polčasu je najprej Jug v 53. minuti moral posredovati po poskusu Danijela Šturma, v 61. pa je na drugi strani s 13 metrov meril Marko Božić, znova pa je bil na mestu Štubljar. V 67. minuti je Soudani zapravil novo priložnost za goste, v 73. in 74. pa še Iličić.

Po vseh zapravljenih gostujočih akcijah pa so v 79. minuti po kotu Domžalčani izenačili, ko je z glavo po podaji Luke Topalovića zadel Tilen Klemenčič. Pijus Širvys je kmalu za tem spet zapravil mariborsko akcijo z malce premalo natančnim strelom z glavo, zgrešil je znova tudi Iličić, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Statistika Bravo - Radomlje
Statistika Bravo - Radomlje FOTO: Sofascore.com

Ljubljančani so imeli prvo lepšo priložnost v sedmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora za malenkost zgrešil cilj Gašper Trdin. Uspešnejši so bili nato v 11. minuti, ko je Emil Velić pred svojimi vrati predolgo držal žogo, odvzel pa mu jo je Martin Pečar in jo poslal v prazno mrežo.

Radomljani so v 21. minuti opravili prvo menjavo, koleno si je znova poškodoval Elvis Letaj, zamenjal ga je Stipo Marković. Izbranci Darjana Slavica so še naprej kazali bore malo idej ob čvrsti igri Brava, v 32. minuti pa je vendarle malce zagrozil Dejan Vokić, ki je neoviran z glavo žogo poslal mimo vrat. 27-letnik je v 38. minuti sprožil še s prostega strela in pogumnejšo igro gostov kronal z lepim zadetkom za 1:1.

V drugem delu je v 51. minuti Matej Poplatnik prišel v ugoden položaj za strel, vendar je žogo poslal čez gol, so pa Šiškarji v 55. minuti s prekrškom Radomljanom spet ponudili prosti strel v bližini kazenskega prostora, Madžid Šošić pa je slabih 20 metrov od gola žogo poslal malo mimo vrat.

V 76. minuti je Velić s pravočasnim posredovanjem preprečil nov strel Poplatniku, zatem so imeli nekaj polpriložnosti tudi Radomljani, a bili nenatančni, v 89. minuti pa je na drugi strani Velić obranil strel Jakoslava Stankovića z roba kazenskega prostora in Luke Kerina z malce večje razdalje. Tik pred koncem je moral posredovati še vratar Brava Matija Orbanić in svoje delo je opravil uspešno.

Izid, Prva liga, 33. krog:

Domžale - Maribor 1:1 (0:1)
Klemenčič 78.; Jakupović 38.

Bravo - Radomlje 1:1 (1:1)
Pečar 11.; Vokić 38.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
27. 04. 2024 21.24
-2
vseeno izpadajo
Ho Chi Joža
27. 04. 2024 21.12
-1