Nogomet

Porto ponižal Benfico in se vmešal v boj za naslov

Porto, 04. 03. 2024 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
1

Na tekmi 24. kroga portugalskega prvenstva sta se udarila Porto in Benfica. Derbi na stadionu Dragao je bil povsem v luči modro-belih, ki so napolnili mrežo gostov iz prestolnice.

Nogometaši Porta so v tekmo vstopili z odločnim in napadalnim pristopom. Vrata Benfice so ogrožali predvsem s predložki z desne strani, kjer sta se dobro ujela Francisco Conceicao in Joao Mario. Dobra igra domačih je bila okronana z zadetkom v 20. minuti, ko je bil po podaji iz kota najbolje postavljen Wenderson Galeno.

Edini strel Benfice, ki je bila v podrejenem položaju, je v 33. minuti proti vratom Diega Coste sprožil Rafa Silva. Obramba orlov je bila v prvem delu igre konstantno na preizkušnji, nekajkrat pa se je moral pošteno raztegniti Anatolij Trubin. Vendarle pa je bil Ukrajinec znova povsem nemočen v 44. minuti, ko je ponovno udaril Brazilec Galeno, strelec zmagovitega zadetka na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Arsenalu. 

Modro-beli so tudi v drugem polčasu nadaljevali dominantno predstavo. 26-letni Galeno je bil tokrat v vlogi asistenta, podajo pa je v zadetek dokaj srečno – žoga je zletela med nogama Florentina Luisa in Nicolasa Otamendija – pretvoril Wendell. Kapetan gostov Otamendi, ki je bil po lastni napaki prisiljen v drseči start nad Brazilcem Pepejem, je v 61. minuti prejel še drugi rumeni karton, zato je moral predčasno pod prho. 

Nicolas Otamendi
Nicolas Otamendi FOTO: AP

Igralski višek so varovanci Sergia Conceicaa zagrabili z obema rokama in v nadaljevanju tekme še dvakrat zatresli mrežo Benfice. Najprej je globinsko podajo Nica Gonzaleza izkoristil 27-letni Pepe, v zadnjih sekundah rednega dela igre pa je za petardo z glavo poskrbel rezervist Danny Namaso.

Statistika s tekme med Portom in Benfico
Statistika s tekme med Portom in Benfico FOTO: Sofascore.com

Z zmago se je Porto drugouvrščeni Benfici približal na šest točk zaostanka, medtem ko ima vodilni Sporting iz Lizbone ob tekmi manj sedem točk naskoka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
04. 03. 2024 14.49
+2
Samo 1 poraz porta letos doma ...vemo proti komu in na kakšen način...neverjetno kako so pokradli porto na 1.tekmi lige prvakov ko je doma igral s Koruptilono ...in ravno te 3 točke so na koncu bile dovolk da je najbolj umazan klub prišel v izločilne boje lige prvakov saj je nato izgubil 2.tekmi v gosteh proti antwerpu in shaktarju...PORTO pa je vsekakor klub ki lahko gre do konca...upam da izlocijo Arsenal...