Liga prvakov

Pri Barceloni že med tekmo z Mallorco dobesedno pogledovali proti Napoliju

Barcelona, 09. 03. 2024 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V torek se bodo nadaljevali povratni boji osmine finala Lige prvakov. Vse oči bodo uprte v Barcelono, kjer bo gostoval Napoli (prenos na Kanalu A in VOYO). Oba kluba sta zato svoji ligaški tekmi odigrala že v petek, Blaugrana je ugnala Mallorco (1:0), Napoli pa ni zmogel streti Torina (1:1). Za oba velja, da si klavrno sezono v domačem prvenstvu rešujeta v Evropi. Tudi zato gre razumeti, zakaj so v taboru Kataloncev že med tekmo z Majorčani spremljali, kako gre njihovim torkovim tekmecem.

Več videovsebin
  • Zadetek Victorja Osimhena za izenačenje na 1:1
    01:20
    Zadetek Victorja Osimhena za izenačenje na 1:1
  • Zadetek Lewandowskega za vodstvo Barcelone z 0:1
    00:58
    Zadetek Lewandowskega za vodstvo Barcelone z 0:1

Trener Barcelone je pred časom presenetil z naznanitvijo, da se po koncu sezone poslavlja od trenerskega stolčka katalonskega velikana. S tem pa očitno psihološko zbudil svoje varovance, saj so ti odtlej v domačem prvenstvu zbrali 17 od možnih 21 točk. 

Za zmago proti Mallorci je 15 minut pred koncem srečanja poskrbel 17-letni Lamine Yamal. "Ustvarili smo si dovolj priložnosti, da bi dosegli še kakšen zadetek. Odkar sem povedal, da se poslavljam, se je ekipa močno izboljšala," je na novinarski konferenci poudaril Xavi Hernandez, ki ga je kamera med tekmo ujela, kako na enem od zaslonov spremlja obračun med Napolijem in Torinom.

Kot je kasneje pojasnil, je obračun na stadionu Diega Armanda Maradone spremljal del njegovega strokovnega štaba, medtem ko je bil sam popolnoma osredotočen na obračun v katalonski prestolnici. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi izpada iz kraljevega pokala in velikega zaostanka v prvenstvu za vodilnim Realom (pet točk ob tekmi več, op. a.) je Liga prvakov najbolj realna možnost, da se Barcelona v tej sezoni še okiti z lovoriko. "Sem optimističen, ker smo odigrali zelo dobro proti zahtevnemu nasprotniku. Ta zmaga bo zagotovo izboljšala naša samozavest, kar je pred torkovim spopadom še kako pomembno," je dodal 44-letni strokovnjak.

Čeprav ne rad poimensko izpostavlja svoje varovance, Xavi ni mogel mimo sijajne predstave komaj 17-letnega osrednjega branilca Paua Cubarsija, ki je v zadnjih dveh mesecih izkoristil veliko število odsotnih in postal standardni član prve postave. "To je bil velik test zanj, a še enkrat je dokazal, da je pripravljen na ta nivo." 

Na prvem obračunu med Napolijem in Barcelono sta zadela Victor Osimhen in Robert Lewandowski.
Na prvem obračunu med Napolijem in Barcelono sta zadela Victor Osimhen in Robert Lewandowski. FOTO: AP

Napoli kljub remiju samozavesten pred torkovo uro resnice

Prvi obračun med Napolijem in Barcelono se je v prestolnici Kampanije končal brez zmagovalca (1:1), z identičnim izidom pa sta se v petek razšla tudi Napoli in Torino. Domače je po uri igre v vodstvo popeljal Khvicha Kvaratskhelia, tri minute kasneje je izenačil Antonio Sanabria

Kljub novem spodrsljaju je bil trener Francesco Calzona zadovoljen z videnim: "Imeli smo ogromno premoč, zato jim nimam česa očitati. Če bomo tako nadaljevali, lahko pridemo še daleč. Videti je, da si ekipa vedno bolj zaupa. Škoda, da tega v drugem polčasu nismo bolj izkoristili." 

Tudi Calzona, kakopak, po tekmi ni mogel mimo naslednjega izziva, ki čaka njegove varovance. "Šli bomo tja s spoštovanjem nasprotnika, a brez strahu. Fantje so pokazali, da verjamejo v moj način dela. Ampak čaka nas še ogromno dela, saj prejemamo preveč zadetkov, moramo biti bolj previdni," je nadaljeval trener Napolija in izpostavil dejstvo, da je neporažen na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
10. 03. 2024 10.42
-4
sem gledal kdaj v četrtrk je tekma in sem bil začuden zakaj igra barca v torek,,ker že drugo leto zapored so nekako stalni gosti,,no jih bo pa Napoli postavil na tovraniške nastavitve,,no če nima uefa,fifa,čeferin druge plane
DavorPraprotnik
09. 03. 2024 11.38
-14
Koruptolona na kvadrat haha
stoj?kov
09. 03. 2024 12.17
+15
Jevgenij Suhov
09. 03. 2024 12.49
+11
dp ala halar kripsl….kak kaj monkey vinka?
apodgra
09. 03. 2024 10.06
+2
Negativno presenečen sem bil ,da je bil Lewandolski proglašen za najboljšega igralca za mesec februar. Če je to res pravilna odločitev ,potem lahko rečeno samo to, da je španska liga zelo slaba liga. Žalostno je to, da šestnajstletnik rešuje Barco. Sploh mi ni jasno zakaj so v igro poslali Lewandolskega . Strokovni komentator tega prenosa je dejal , če Yemal ne bi igral, Barce bi iztržila samo eno točko.
Kollerik
09. 03. 2024 13.22
+4
Dober so odigral! Lahko bi bilo še bolje, vendar Gundy ni bil pri strelu. Lewa je legenda, ki zna rešit tekmo, kot jo je recimo proti Napoliju zadnjič, si že pozabil? Drugače pa, vsaka čast Yamal in Cubarsiju. Ob Cubarsiju Arauja nihče ni pogrešal. Upam samo, da klub ne bo preveč silil oba mladca z pretiranim igralnimi minutažami v težke tekme. Ju bo prekrilo, kot je Fatija in Ped*rija! Dobra novica: Raphinha bo naret proti Napoliju.
manucao
09. 03. 2024 14.42
-8
Ni nobene potrebe,da se vse preveč hvali.Malorka pa vseeno ni neka kvaliteta.
Kollerik
09. 03. 2024 15.02
+9