Liga prvakov

Courtois se je uspešno vrnil na zelenico, Guerreiro izgubljen za Bayern

München, 05. 05. 2024 13.00 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometni velikan Real Madrid se z odlično popotnico pripravlja na povratno tekmo polfinala Lige prvakov proti Bayernu. Los Blancosi so z zmago proti Cadizu in ob porazu Barcelone 36. v zgodovini postali španski prvaki, hkrati pa se je po dolgotrajni odsotnosti na zelenice vrnil prvi vratar moštva Thibaut Courtois. Povsem drugače je v taboru njihovih nasprotnikov, saj je Bayern München že izgubil boj za domačo krono, v zadnjem krogu Bundeslige so Bavarci izgubili proti Stuttgartu, za povrh pa so ostali še brez portugalskega bočnega igralca Raphaela Guerreira, ki se je poškodoval.

Thibaut Courtois se je več kot uspešno vrnil na zelenico. Belgijski vratar je moral skoraj celotno sezono 2023/24 izpustiti zaradi poškodbe kolena, vrnil pa se je v ključnem trenutku. Minuli teden je bil na prvi tekmi polfinala Lige prvakov sploh prvič v sezoni v kadru Reala, a ni nastopil, v 34. krogu španske LaLige pa je proti Cadizu odigral celo tekmo in mrežo ohranil nedotaknjeno. 

Real je tudi na krilih nekaj izjemnih obramb Courtoisa premagal Cadiz in se ob Barcelonine porazu razveselil 36. domače zvezdice. Beli balet lahko tako misli v celoti preusmeri v lov na rekordno 15. zvezdico tudi v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bayernu gre na drugi strani povsem obratno, saj so serijski nemški prvaki ligaško lovoriko izgubili že pet krogov pred koncem prvenstva. Bavarci so v zadnjem krogu morali priznati poraz proti Stuttgartu, a ne leto, po samo 17 minutah je moral igro zapustiti vezist Raphael Guerreiro. Po poročanju uradne klubske spletne strani je portugalski reprezentant utrpel poškodbo gležnja, zaradi katere bo moral izpustiti vsaj naslednjih nekaj tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To pomeni, da Guerreira v sredo zagotovo ne bo v kadru Bayernu, ki bo gostoval na Santiagu Bernabeu. Povratna tekma polfinala Lige prvakov bo dala drugega finalista, saj se bosta že dan pred tem za prvo finalno vstopnico pomerila PSG in Borussia Dortmund. Na prvi tekmi je z minimalnih 1:0 slavila Borussia, medtem ko je bilo med Realom in Bayernom po dveh zadetkih v vsakem golu neodločeno. Obe tekmi si boste lahko z bogatim studijskim delom v torek oziroma sredo od 20.30 dalje v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Liga prvakov: PSG - Borussia Dortmund in Real Madrid - Bayern München
Liga prvakov: PSG - Borussia Dortmund in Real Madrid - Bayern München FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
05. 05. 2024 13.49
-7
Dejmo bavarci v top zasedbi imate gladke mosnosti za vstop v finale
05. 05. 2024 17.23
-3
Koruptilona
05. 05. 2024 13.11
-6
Tako je 💪💪 hala madrid