Liga prvakov

Conceicao: Arteta je med tekmo žalil mojega pokojnega sorodnika

London, 13. 03. 2024 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so se na povratni tekmi proti Portu po izvajanju enajstmetrovk po 14 letih ponovno prebili med osem najboljših moštev stare celine, uspeh Topničarjev pa je rahlo zasenčila izjava gostujočega trenerja Sergia Conceicaa.

Sergio Conceicao
Sergio Conceicao FOTO: AP

Čeprav je Arsenal na prvi tekmi na Portugalskem izgubil z 1:0, je zaradi izjemne forme v zadnjem času pred povratnim obračunom veljal za favorita za napredovanje. A naloga je bila vse prej kot lahka, saj so si nogometaši iz severnega dela Londona vstopnico za četrtfinale Lige prvakov zagotovili šele po izvajanju najstrožjih kazni.

Med tekmo je bil vidno nervozen tudi trener Topničarjev Mikel Arteta, ki je zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku v 68. minuti porumenel, po tekmi pa je o njegovem odnosu med obračunom spregovoril tudi trener 30-kratnega portugalskega prvaka. "Arteta se je med tekmo obrnil proti klopi in v španščini žalil mojo družino. Povedal sem mu, da osebe, ki jo zmerja, ni več med nami. Naj raje skrbi, kako trenira svoje nogometaše, ki so sposobni igrati veliko bolje," je po tekmi dejal Sergio Conceicao.

Mikel Arteta
Mikel Arteta FOTO: AP

Iz pisarn trenutno vodilnega moštva angleške Premier lige so medtem že sporočili, da zanikajo kakršne koli žaljivke, ki bi jih izrekel Arteta, 41-letni španski strokovnjak pa o omenjeni temi ni imel veliko za povedati. "Nimam komentarja. Hvala lepa."

Nogometaši Arsenala bodo svojega četrtfinalnega nasprotnika dobili na žrebu v petek, poleg njih pa so si napredovanje med osem najboljših že zagotovili Barcelona, Bayern München, PSG, Manchester City in Real Madrid. Na voljo ostajata še dve vstopnici, borbo za eno izmed njih pa si boste lahko ogledali nocoj na Kanalu A in VOYO.

Atletico Madrid - Inter
Atletico Madrid - Inter FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
13. 03. 2024 10.06
+3
V ljubezni in fuzbalu je vse dovoljeno, hehe...
jutri bolje bo
13. 03. 2024 09.59
+3