Liga prvakov

Borussia Dortmund odbila vse napade PSV-ja in se uvrstila v četrtfinale

Dortmund, 13. 03. 2024 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predzadnji potnik v četrtfinale nogometne Lige prvakov je Borussia iz Dortmunda. Črno-rumeni so na domačem Signal Iduna Parku oziroma Westfalnu pošteno trpeli, a PSV zadetka kljub številnim lepim priložnostim, ni zadel. Za razliko od nizozemskega prvoligaša pa je nemški izkoristil dve napaki gostujoče obrambe in na koncu slavil z 2:0.

 Borussia si je že v drugi minuti priigrala prvo priložnost na tekmi, ko je do žoge prišel Ian Maatsen in sprožil z levico, a je PSV-jev vratar Walter Benitez žogo odbil prek vratnice v kot za domače. Pritisk od samega začetka tekme se je domačemu moštvu nato obrestoval že minuto kasneje, ko je po zmedi na robu kazenskega prostora PSV-ja do žoge prišel Jadon Sancho in z ne najbolj močnim, a izjemno natančnim strelom matiral gostujočega vratarja.

Jadon Sancho
Jadon Sancho FOTO: AP

Dortmundčani bi v 17. minuti skoraj podvojili vodstvo, a se je po strelu Donyella Malena iz neposredne bližine izkazal Benitez, ki je žogo znova odbil v kot. Po uvodnem naletu domačega moštva pa je vajeti v svoje roke prevzel PSV, ki si je do konca prvega polčasa priigral tri lepe priložnosti, a so vse tri ostale neizkoriščene.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dortmund je na začetku drugega polčasa doživel opozorilo, ko je Hirving Lozano, ki je v igro vstopil ob polčasu, s približno 25 metrov streljal in za las meril mimo vrat. PSV je v želji po izenačenju še naprej pritiskal, nogometaši Dortmunda pa so se povlekli na svojo polovico in prežali na proti napade. 15 minut pred koncem rednega dela so črno-rumeni dosegli drugi zadetek na tekmi, ko je prosti strel Marca Reusa v zadetek pretvoril Niclas Füllkrug. A slavje je bilo kratkotrajno, saj so sodniki v sobi za VAR, zaradi minimalnega prepovedanega položaja, zadetek razveljavili.

Sledila je živčna končnica tekme, kar se je poznalo predvsem pri strelih nogometašev PSV-ja. Slednji so zapravili nekaj izjemnih priložnosti, da bi si priigrali podaljške in ohranili upanje o napredovanju v četrtfinale. A kaj, ko so bili Lozano, Luuk de Jong in Johan Bakayoko nenatančni. Le 30 sekund pred koncem petminutnega sodnikovega podaljška pa je upanje PSV-ja razblinil Reus, ki je izkoristil napako mladega Isaaca Babadeja, ki mu je spodrsnilo, in zadel za končnih 2:0.

Slavje nogometašev Borussie iz Dortmund
Slavje nogometašev Borussie iz Dortmund FOTO: AP

Dortmund je z zmago proti nizozemskim podprvakom v Ligi prvakov prvič po 25 letih ostal neporažen na devetih zaporednih domačih tekmah. Varovanci Edina Terzića bodo zato v petkovem žrebu četrtfinalnih parov verjetno znova upali, da bodo povratno tekmo odigrali na domačem Westfalnu.

Statistika tekme Borussia Dortmund - PSV
Statistika tekme Borussia Dortmund - PSV FOTO: Sofascore.com
Vsi četrtfinalisti Lige prvakov sezone 2023/24
Vsi četrtfinalisti Lige prvakov sezone 2023/24 FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.