Nogomet

'Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov prvaka in odhod na Euro'

Celje, 28. 04. 2024 21.19 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
1

Celjani so si z zmago proti Olimpiji (1:0) zagotovili drugi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Pomembna člena celjske zasedbe v letošnji sezoni sta bila med drugim tudi branilca Žan Karničnik in Damjan Vuklišević, ki sta še tretjič osvojila ligaški naslov.

"Prvi polčas smo se nekako lovili, bila je odprta tekma z obeh strani. Olimpija je bila agresivna v prvem delu igre, zato smo imeli kar nekaj težav na sredini igrišča. Ampak v drugem polčasu smo prišli do izraza, ker so oni začeli rahlo zamujati, malenkost so padli fizično, kar smo mi izkoristili," je obračun z Ljubljančani opisal Žan Karničnik.

29-letnik je eden redkih, ki se lahko pohvali z dejstvom, da je slovensko prvenstvo osvojil s tremi različnimi klubi. "To je nekaj najlepšega, takšne tekme je najlepše igrati. Dober nasprotnik, izredna kulisa na tribunah in to ti da nek dodatni motiv, dodatno energijo. Vesel sem, da nam je na koncu uspelo doseči naslov na domačem igrišču."

Žan Karničnik
Žan Karničnik FOTO: David Valant

Karničnik je letošnjo sanjsko sezono kronal tudi z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo, kjer bo imel v reprezentanci Slovenije pomembno vlogo. "Za mano je dobra sezona. Sam osebno vedno strmim k temu, da sem lahko še boljši, da še bolj izpopolnim svojo igro. Konec koncev sem zadovoljen. Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov državnga prvaka in odhod na evropsko prvenstvo. Veselim se prihodnosti."

"Na tekmo smo se dobro pripravili. Vemo kje prežijo največje nevarnosti pri Olimpiji. Mogoče smo imeli nekaj več težav v prvem polčasu, ampak smo nato v drugem delu igre tekmo rutinirano pripeljali do konca," pa je dvoboj za potrditev naslova komentiral Damjan Vuklišević

Derbi vodilnih ekip si je na Stadionu Z'dežele ogledalo več ko 7.000 gledalcev. "Občutek je še lepši, zato, ker smo naslov osvojili na domačih tleh. Videli ste koliko ljudi nas je prišlo podpreti, mi pa smo jim povrnili s to zmago in osvojenim naslovom," je dejal 28-letni branilec, ki ima v svoji vitrini prav tako tri ligaške lovorike, dve je namreč pred tem osvojil v dresu Maribora. 

Prvo mesto v državnem prvenstvu prinaša tudi nastop v kvalifikacijah za elitno Ligo prvakov. "Vsi vemo, da so želje glede na vložek visoke in mislim, da je tako tudi prav. Potrudili se bomo, da pridemo čim dlje," se je v prihodnost ozrl Vuklišević.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
28. 04. 2024 21.26
+2
vsa cast obema, letos oba mocno dvignila nivo igre, srecno na evropski poti