Nogomet

Inzaghi po zmagi v Bologni varovancem dolguje večerjo

Bologna, 10. 03. 2024 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Interja so si na zahtevnem gostovanju v Bologni priigrali najlepšo mogočo popotnico pred potjo v Madrid, kjer jih v sredo (s prenosom na Kanalu A in VOYO) čaka povratni obračun osmine finala Lige prvakov proti Atleticu. Simone Inzaghi je bil navdušen nad minimalno zmago svojih varovancev (1:0), razkril pa je, da jih bo moral v kratkem peljati na večerjo. Soigralcem sta jo priigrala osrednja branilca Alessandro Bastoni in Yan Bisseck.

Varovanci Simoneja Inzaghija so dobili neverjetnih 13 zaporednih tekem.
Varovanci Simoneja Inzaghija so dobili neverjetnih 13 zaporednih tekem. FOTO: AP

Inter strumno koraka proti naslovu italijanskega prvaka. Po zmagi nad Bologno je svojo prednost na vrhu pred Juventusom ob tekmi več povečal na – verjetno že neulovljivih – 18 točk. 

"Ohranili smo prednost pred zasledovalci. V prvem polčasu smo si vodstvo povsem zaslužili, potem je v drugem Bologna pokazala, zakaj je tako visoko. Začeli smo čutiti utrujenost, verjetno smo tudi z mislimi že bili pri naslednjih izzivih," je po tekmi za DAZN priznal strateg Interja, ki je dodal, da je zmage še toliko bolj vesel, ker so črno-modri ravno v soboto praznovali 116. obletnico ustanovitve kluba. 

Inter je bil v prvem polčasu občutno boljši. Najlepšo priložnost je pri 0:0 zapravil Nicolo Barella, v 37. minuti pa se je po asistenci Alessandra Bastonija na drugi vratnici z glavo odlično odzval Yann Bisseck.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Zaslužijo si več kot samo eno večerjo'

"Normalno je videti, da pri golu kombinirata bočna branilca. Da pa en osrednji branilec asistira drugemu, je meni in mojemu trenerskemu štabu v veliko zadovoljstvo. Fantje počnejo res neverjetne stvari, a do konca je še deset krogov," je bil navdušen Inzaghi, čigar varovanci so v neverjetnem nizu 13 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih, od tega je bilo deset prvenstvenih. 

Povratni obračun med Atleticom in Interjem bomo v sredo od 20.30 dalje prenašali na Kanalu A in VOYO. Dan prej bomo z bogatim studijskim delom pospremili še spopad Barcelone in Atletico Madrida. 

Nekdanji trener Lazia je že pred časom oznanil, da bo svoje varovance peljal na večerjo, ko bosta pri zadetku kot asistent in strelec sodelovala osrednja branilca, kar se je na kultnemu stadionu Renato Dall'Ara naposled le zgodilo. Do večerje pa v kratkem še ne bo prišlo, saj je urnik tekem preprosto preveč natrpan. 

"Moramo najti čas. Fantje mi tako dolgo že dajejo užitek, zmage in lovorike, da si zaslužijo več kot samo eno večerjo. Ni lahko najti dneva, ko bomo imeli vsi čas, ampak prepričan sem, da nam bo nekako uspelo," je nadaljeval Inzaghi. 

Yann Bisseck proslavlja zadetek proti Bologni
Yann Bisseck proslavlja zadetek proti Bologni FOTO: AP

Inzaghi poln hvale (tudi) na račun Bologne 

Bologna se je v tej sezoni že dvakrat izkazala za zelo neugodno tekmico, saj je Inter izločila v pokalu, na stadionu Giuseppe Meazza pa se je prvenstvena tekma končala brez zmagovalca (1:1). Tudi tokrat so imeli lanski finalisti Lige prvakov z varovanci Thiaga Motte predvsem v drugem polčasu obilo težav, za kar jim je Inzaghi seveda čestital. 

"V drugem polčasu je bila Bologna agresivnejša. Mi smo grešili preprosto podaje, zato smo se morali pogosto braniti zelo globoko, česar nismo vajeni. Bologna si za prikazano zasluži pohvale," je dejal trener, ki je Bologni prizadejal prvi domači poraz po avgustu 2023.

Atletico je doma drugačna zver kot na tujem 

V taboru Interja so fokus po zmagi hitro preusmerili k naslednjemu izzivu. V sredo bodo proti Atletico Madridu branili gol prednosti s prve tekme. "Atletico je doma povsem drugačno moštvo kot na gostovanjih. Vemo, kako kakovostne nogometaše in trenerja imajo. Vzdušje na Wandi bo zagotovo imelo svoj vpliv, ampak če želiš v Ligi prvakov priti daleč, se moraš na te stvari prilagoditi in jih premostiti," je še povedal Inzaghi.

Arnautović odpisan za Madrid, Augusto pod vprašajem

Zmago je Milančanom na prvi tekmi priigral rezervist Marko Arnauotivć, ki bo na povratnem srečanju zagotovo manjkal, saj je v sodniškem dodatku obračuna proti Bologni staknil poškodbo. Avstrijski napadalec je vstopil v 66. minuti namesto Marcusa Thurama, Sky Italia poroča, da bi utegnil manjkati vsaj nekaj tednov. Kot kaže, je znova načel zadnjo stegensko mišico na desni nogi, ki si jo je poškodoval že konec septembra v Empoliju.

Negotov za gostovanje v španski prestolnici pa je tudi nastop Carlosa Augusta, ki je tekmo proti Bologni zaradi težav z mečno mišico končal že ob polčasu. Njegovo zdravstveno stanje sicer ostaja zavito v tančico skrivnosti, tako da ga še vedno ne gre povsem odpisati.  

Sreda 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO: Atletico Madrid – Inter
Sreda 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO: Atletico Madrid – Inter FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
12. 03. 2024 15.15
+1
Adijo bunkeraški mesarski Atletiko.Za večje uspehe Slovenca bo treba čakati Šeškota v Milanu.
Bučkapaceukrmper
10. 03. 2024 10.56
+3
Atletiko žal preslab za Inter. Tukaj se Oblakova pot konča