Nogomet

Bavarci trepetali za remi, Nürnberg v podaljšku zapravil enajstmetrovko

Nürnberg, 28. 04. 2019 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši münchenskega Bayerna v 31. krogu nemškega prvenstva niso uspeli izkoristiti darila dortmundske Borussie. Potem, ko je veliki tekmec v boju za naslov na sobotni tekmi doživel poraz, so Münchenčani na gostovanju pri Nürnbergu uspeli iztržiti le remi (1 : 1).

TEKMA

Bavarci so gostovali pri Nürnbergu, moštvu, ki je doslej uspelo zbrati le pičlih 19 točk, zaradi česar se s koncem sezone poslavlja od nemškega prvenstva. Čeprav so bili varovanci Nika Kovača skozi vso tekmo boljši tekmec, niso uspeli iztržiti več od remija. 

Domači so povedli šele v drugem polčasu, po zadetku Matheusa Pereire. Udarec proti vratom Svena Ulreicha je sprožil Eduard Lowen, gostujoči vratar pa je žogo uspel odbiti, a le do Pereire, ki je žogo le potisnil v mrežo. 

Tudi bučna podpora s tribun ni pomagala Bayernu.
Tudi bučna podpora s tribun ni pomagala Bayernu. FOTO: AP

Izenačenje je za vodilno moštvo nemškega prvenstva prišlo šele v 75. minuti, Kingsley Coman je žogo poslal v kazenski prostor, Serge Gnabry  pa je akcijo zaključil z zadetkom. 

Bavarci so se za remi tresli vse do konca, po prekršku Alphonsa Daviesa je delivec pravice pokazal na belo točko. Navijačem Bayerna se je od srca odvalil kamen, ko je strel Tima Leibolda le zatresel desno vratnico. Gostje so se odzvali z napadom na krilih Comana, vendar je po zaslugi domačega čuvaja mreže ostalo pri 1:1. 

Niko Kovač nad predstavo svojih varovancev upravičeno ni bil navdušen.
Niko Kovač nad predstavo svojih varovancev upravičeno ni bil navdušen. FOTO: AP

Po včerajšnjem porazu Borussie, Bayern še naprej kraljuje na vrhu prvenstvene lestvice, z dvema točkama prednosti pred tekmecem iz Dortmunda. 

Nürnberg - Bayern München 1 : 1 (0 : 0)
Pereira 48.; Gnabry 75.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
28. 04. 2019 20.21
+4
Upam,da Kovać dobi odpoved po koncu prvenstva. To kar igra Bayern po njegovim vodstvom, je podobno povprečni drugoligaški ekipi.
RUBEŽ
28. 04. 2019 21.11
+6
To jaz govorim že od dneva, ko je bil imenovan. Se strinjam s teboj. KOVAĆ&CO so obuli prevelike čevlje.