Košarka

Budućnost z domačo zmago izsilila tretjo tekmo proti Partizanu

Podgorica, 07. 05. 2024 20.08 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V regionalni ligi Aba je napočil čas, da se odloči o potnikih v finale. Na prvih polfinalnih tekmah sta si prednost priigrala Crvena zvezda, ki je s kar 103:73 premagala Mego ter Partizan, ki je bil z 78:67 boljši od Budućnosti. Črno-beli so tako upravičili vlogo favorita, a so se proti varovancem Andreja Žaklja pošteno namučili, zato jih je tudi na drugi tekmi čakalo težko delo. Budućnost se je na koncu izkazala za pretrd oreh in na krilih domače publike slavila s 74:73 ter tako izsilila tretjo polfinalno tekmo. Crvena zvezda pa je brez težav s 94:69 premagala Mego in tako postala prva finalistka regionalnega tekmovanja.

Košarkarji Budućnosti so tekmo dobro začeli in hitro povedli, a po štirih minutah tekme so favorizirani gostje izenačili in nato prvič na tekmi tudi povedli (10:12). Domačini so takoj zatem znova povedli, potema pa je pobudo prevzel Partizan in je ni izpustil do konca prve četrtine, ki se je končala z rezultatom 20:23.

Budućnost - Partizan
Budućnost - Partizan FOTO: ABA liga

Drugo je s trojko otvoril Partizan, ki je tako prvič na tekmi povedel za šest točk. Potem pa so se znova zbudili košarkarji Budućnosti, ki so na krilih domače publike v dvorani Morača, izenačili. Naslednjih nekaj minut je pripadlo domačemu moštvu, ki je vodstvo držalo do zadnjih dveh minut druge četrtine, ko so na plin znova stopili gostje. Ob izidu 36:33 so košarkarji Partizana dosegli sedem zaporednih točk in šli na glavni odmor s prednostjo štirih točk (36:40).

Budućnost - Partizan
Budućnost - Partizan FOTO: ABA liga

Takoj po odmoru pa je sledil preobrat Budućnosti. Po polovici tretje četrtine je semafor kazal 50:50, dve minuti kasneje pa je Yoan Makoundu z atraktivnim zabijanjem poskrbel za najvišjo prednost domačega moštva na tekmi in sicer petih točk (57:52). Domačini so prednost zadržali do konca tretje četrtine in šli na zadnji odmor z rezultatom 62:57.

V zadnji četrtini pa so košarkarji Budućnosti prednost le še povečali in dobre štiri minute pred koncem je ta znašala sedem točk (70:63). Gostje so v želji po izenačenju pritisnili, in se v zadnji minuti približali na le točko zaostanka. V izdihljajih tekme je imel Aleksa Avramović v rokah celo žogo za zmago, a je zgrešil polaganje in zmaga je ostala doma.

O potniku v finale lige Aba bo tako odločala tretja tekma, ki bo v petek, 10. maja, v Beogradu.

Statistika tekme Budućnost - Partizan
Statistika tekme Budućnost - Partizan FOTO: Sofascore.com

Prvi finalisti lige Aba so košarkarji Crvene zvezde, ki so drugo tekmo proti Megi dobili s 94:69. Za Crveno zvezdo bo to deseti nastop v finalih lige Aba, v katerih je bila šestkrat uspešna, nazadnje leta 2022. Finale na tri zmage se bo začel 13. maja, morebitna peta tekma pa je na sporedu 25. maja.

Izidi drugih tekem polfinala košarkarske lige Aba:

Budućnost - Partizan                 74:73 (20:23, 36:40, 62:57)

(izid v zmagah je izenačen na 1:1)

Mega - Crvena zvezda                 69:94 (26:19, 37:47, 53:76)

(Crvena zvezda se je z 2:0 v zmagah uvrstila v finale)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.