Košarka

Partizan se je moral pošteno namučiti, da je upravičil vlogo favorita

Beograd , 30. 04. 2024 18.11 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Partizana in Budućnosti so odprli polfinalne obračune regionalne lige Aba. Črno-beli so upravičili vlogo favorita. Dolgo so vodili z dvomestno prednostjo, a so se gostje pod taktirko Andreja Žaklja tik pred koncem približali na vsega štiri točke. Takrat je stvari v svoje roke prevzel Kevin Punter. Na koncu je bilo 78:67.

James Nunnally na tekmi Partizan – Budućnost
James Nunnally na tekmi Partizan – Budućnost FOTO: Liga ABA

Za Partizan je tekmo s trojko odprl Zach LeDay, na drugi strani pa je prvo za goste zadel nekdanji zmaj Yogi Ferrell, ki je zaustavil mini nalet Beograjčanov in znižal na 7:5. Budućnost je prvič povedla pri 11:12, ko je zabil Nikola Tanasković

V zaključku prve četrtine so se košarkarji Partizana le razigrali, Frank Kaminsky je imel na svojem kontu že 11 točk, Andrej Žakelj pa je moral klicati prvo minuto odmora pri izidu 22:14, ko je svojo že tretjo trojko zadel Leday. Izid prve četrtine (27:16) je z zadetima prostima metoma postavil Aleksa Avramović

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tri minute pred koncem polčasa se je Budućnost po dolgem času vsaj nekoliko približala, semafor je kazal 29:23, ko je Željko Obradović reagiral z minuto odmora. Odgovor njegovih varovancev je bil odličen, saj je trojko v naslednjem napadu zadel Jaleen Smith, zatem pa je Alen Smailagić zadel pod osebno napako. Leday je z zabijanjem prednost domačih povišal na 14, v zadnji sekundi pa je s "floaterjem" vsaj nekoliko znižal McKinley Wright IV., bilo je 41:29. 

Statistika Partizan - Budućnost
Statistika Partizan - Budućnost FOTO: Sofascore.com

Ko se je Budućnost približala, je imel Partizan vselej pripravljen odgovor

Po dobrih treh minutah nadaljevanja je Partizan vodil že za 18, ko je v svojem slogu s polrazadalje zadel Kevin Punter. Žakelj je še enkrat več reagiral z minuto odmora, ki je znova zalegla, saj so njegovi varovanci pred tretje četrtine nekoliko omilili svoj zaostanek. Petar Popović je prispeval dva pomembna koša, Budućnost je prišla na -8, dve sekundi pred koncem četrtine pa je izjemno pomembno trojko prispeval James Nunnally. Partizan je znova povedel z dvomestno prednostjo. 

Kevin Punter je na začetku zadnje minute s tremi zadetimi prostimi meti zapečatil usodo srečanja.
Kevin Punter je na začetku zadnje minute s tremi zadetimi prostimi meti zapečatil usodo srečanja. FOTO: Liga ABA

V zadnji četrtini se Budućnost ni dala in je vseskozi držala enomestno razliko. Ferrell je dobro minuto pred koncem s trojko znižal na vsega štiri točke, kar je bila najmanjša prednost Partizana po prvi četrtini. Izkušeni Obradović pa ni zapaničaril, brez minute odmora je šla žoga v Punterjeve roke, ki je najprej zgrešil, a je Kaminsky pobral skok v napadu, nakar je Američan v drugem poskusu pri metu za tri izsilil osebno napako in nato zadel vse tri proste mete. 

Gostje iz Podgorice se odtlej niso več vmešali v boj za zmago, ob zvoku sirene je izid srečanja (78:67) postavil prav Punter. Pri zmagovalcih je bil s 15 točkami najboljši LeDay, Kaminsky je ob 13 točkah zbral še šest skokov. Na drugi strani je Yoan Makoundou vpisal 14 točk, eno manj že večkrat omenjeni Ferrell. 

Zach LeDay je bil statistično najboljši posameznik srečanja.
Zach LeDay je bil statistično najboljši posameznik srečanja. FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
30. 04. 2024 20.47
+6
V prvi četrtini so odločili vse potem pa lagano do konca, Partizan se ni nič mučil
Rudar
30. 04. 2024 19.27
+5
Kaj v Sloveniji ni nobene tekme?
Kimberley Echo
30. 04. 2024 19.34
+2
Ne, samo ljudska milica in kapucinarji igrajo za kišto pira.
SlepiSlovenc
30. 04. 2024 19.24
+1
Za 12 Žakljev? Kaj je to kmečka liga??
Amor Fati
30. 04. 2024 18.49
+1
Kje je pa Jurica?
gullit
30. 04. 2024 18.46
+2
Buducnost itak ne sme zmagati v Bg. Ter obratno. Ful zanimivo.
uporabnik2024
30. 04. 2024 19.09
+2
Zakaj tako misliš, da ne bi mogel gost zmagati zmagati v Beogradu ali v Podgorici?
gullit
30. 04. 2024 20.03
+6
A je že kdaj zmagal v zadnjih letih? Zvezda doma zmaga, Buducnost pa v Podgorici, isto Partizan. Govorim o končnicah. Nekaj je verjetno zaradi vročega vzdušja v dvoranah, ostalo pa zaradi sodnikov. Moje mnenje. Odkar je novo vodstvo v Aba ligi me ta liga spominja na yugo kuhinjo kot včasih. Zato tako mislim.