Košarka

Dončićev Dallas bo na prvi domači tekmi napadal vodstvo

Dallas, 26. 04. 2024 17.53 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallas Mavericksa se bodo v noči na soboto, ob 2. uri po našem času, z Los Angeles Clippersi še tretjič pomerili v boju za preboj v konferenčni polfinale. Serija, kjer sta moštvi po izkupičku zmag poravnani (1:1), se iz mesta angelov seli v zvezno državo Teksas.

Luka Dončić in Kyrie Irving
Luka Dončić in Kyrie Irving FOTO: AP

Luka Dončić in njegovi soigralci so v Los Angelesu, po razočaranju na prvi tekmi, na drugem obračunu prikazali pravi obraz, s čimer so prišli do (pre)pomembne zmage v gosteh. Ključ do uspeha je bila izjemna igra v obrambi, ki je zvezdniški zasedbi pod vodstvom Tyronna Lua dopustila zgolj 93 točk. 

Clippersi so, kar se medsebojnih obračunov v letošnji sezoni tiče, tako dosegli najmanj točk doslej. Ekipi sta se namreč v aktualni sezoni pomerili že petkrat, trikrat so bili uspešnejši košarkarji iz Los Angelesa, dvakrat pa Mavericksi. Kako bo tokrat? Bodo Kawhi Leonard, Paul George, James Harden in Russell Westbrook znova pokleknili pred oviro, ki jo tvorita Luka Dončić ter Kyrie Irving?

Paul George, James Harden in Kawhi Leonard v obrambi pazijo na Jadena Iveya.
Paul George, James Harden in Kawhi Leonard v obrambi pazijo na Jadena Iveya. FOTO: AP

V taboru gostov pred tekmo priznavajo, da bodo morali prikazati boljšo predstavo, v kolikor bodo želeli doseči zmago. "Dallas je zelo fizična ekipa, ampak takšno košarko se igra v končnici. Opravili so odlično delo, da so napolnili raketo, zato lahkih košev ni bilo veliko. Ampak to ne sme biti izgovor, morali bomo biti boljši," je dejal George. 

Pri Dallasu ne morejo računati na Tima Hardaway Jr., vprašljiv pa je Daniel Gafford. Kljub temu se pri domači zasedbi zanašajo, da jih bo do zmage ponesla tudi dodatna podpora s tribun.

"Moramo biti lačni. Vemo, da nas lahko premagajo tudi na našem terenu. Pametno moramo ravnati s posestjo, igrati s pravim tempom. Zavedamo se, kako pomembno je, da proti njim zadevamo odprte mete in jim nato v obrambi zagrenimo življenje, kolikor je le mogoče," je dejal trener Jason Kidd.

Četrta tekma, ki bo prav tako v dvorani American Airlines Center, bo na sporedu v nedeljo zvečer ob 21.30 s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
26. 04. 2024 21.26
Tale bo težka, tako kot seveda vsaka naslednja... Upam, da vsaj eno od teh dveh dobijo... Vse bo odvisno od dnevne forme ene in druge ekipe ker samo to dela razliko... No, seveda če bi Dončičevi soigralcipokazali za odtenek več, dvomov o napredovanju sploh ne bi bilo, tako pa.... Sam osebno čakam na prebujenje Gafforda :)
Podlesničar
26. 04. 2024 19.24
-4
Za dobrodelne namene je dal dres... a teniske bi bile pa preveč? 🙈
Podlesničar
26. 04. 2024 18.52
+0
Dobro, da ste napisali kdaj bo tekma..
tekač
26. 04. 2024 18.36
+3
Dve tekmi in dve zmagi samo to velja. Težka bo ni pa nemogoče...ob 2h ...posnetek verjetno...četrta v živo...
dinozaver79
26. 04. 2024 18.17
+4
Tretjo tekmo zal nebom gledam, saj so to nehumane ure, bom pa seveda cetrto. Gremo Luka in kompanija!!
tmj
26. 04. 2024 18.31
-1
pac dinozavr:) nehumane ure, a ni boljs to za sebe obdrzat
Teoretik zarot
26. 04. 2024 21.19
-1
Jutri je vikend in praznik, bomo imeli ves ljubi čas na svetu za počitek, med delovnim tednu je pa to druga zgodba.