Košarka

Clippersi samozavestni pred potjo v Dallas: 'Potrebujemo predvsem čas'

Dallas, 25. 04. 2024 17.26 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na soboto bo na sporedu tretja tekma serije med Dallas Mavericksi in Los Angeles Clippersi. Začela se je z zanesljivo zmago drugih, na kar so Luka Dončić in soigralci odgovorili ter na drugi tekmi nasprotniku vzeli prednost domačega terena. Sledita tekmi v Dallasu, kjer bodo domači v vlogi favorita. A gostje, pri katerih se je po poškodbi vrnil prvi zvezdnik Kawhi Leonard, imajo svojo računico.

Kawhi Leonard je ob povratku na parket v 35 minutah zmogel 15 točk in sedem skokov.
Kawhi Leonard je ob povratku na parket v 35 minutah zmogel 15 točk in sedem skokov. FOTO: AP

Prejšnjo nedeljo so Clippersi v nasprotju s pričakovanjem odpihnili košarkarje Dallasa, čeprav Kawhi Leonard po poškodbi še ni bil na voljo. 32-letnik, ki je do prstana že prišel kot košarkar San Antonio Spursov in Toronto Raptorsov, se je vrnil za drugo tekmo, v kateri pa (še) ni prišel do izraza. V 35 minutah je dosegel 15 točk, zgrešil je vseh pet metov za tri. To je bil njegov prvi nastop po 31. marcu. 

"Kar se tiče kreiranja metov in zaključevanja, bi si težko želeli boljšega soigralca, zato je odlično, da je nazaj," je o Leonardu pred tretjo tekmo povedal drugi zvezdnik Clippersov Paul George. "Zaradi njegovega povratka je seveda prišlo do nekaterih sprememb. Videti je, da bo potreboval še nekaj časa, da pride v pravi ritem. Mi pa, da se bomo nanj spet navadili." 

Leonard o povratku: Počutil sem se dobro

Dober znak za Clipperse je, da so v Leonardovi odsotnosti dobili pet od sedmih tekem rednega dela. Čisto vse so dosegli na gostovanjih. "Več kot bomo igrali skupaj, hitreje bomo ujeli ritem," je še razmišljal George, medtem ko je Kawhi po drugi tekmi zatrdil, da se za njegovo zdravstveno stanje ne gre bati. 

"Počutil sem se dobro. Grem tekmo po tekmo in razmišljam samo o tem, kako dobiti serijo," je pojasnil 32-letni krilni košarkar, ki ga je na drugi tekmi nekajkrat odlično "zaklenil" Luka Dončić. Leonard, George in James Harden namreč sploh niso dosegli koša, ko jih je pokrival slovenski zvezdnik. 

"So zelo fizična ekipa, ampak takšno košarko se igra v končnici. Opravili so odlično delo, da so napolnili raketo, zato lahkih košev ni bilo veliko. Ampak to ne sme biti izgovor, morali bomo biti boljši," je po porazu za izenačenje v seriji še razmišljal George. 

Luka Dončić na drugi tekmi proti LA Clippers
Luka Dončić na drugi tekmi proti LA Clippers FOTO: Sofascore.com

Lue: Videti je bilo, da je Kawhi izčrpan

Pred potjo v Teksas je spregovoril tudi trener Clippersov Tyron Lue, ki je prejel številne pohvale za taktiko na prvi tekmi, ko se je Dallas hitro znašel v dvomestnem zaostanku in potem vse do konca neuspešno lovil priključek. 

"Odlično je, da je Kawhi nazaj. Videti je bilo, da je bil v drugem polčasu že izčrpan, zato njegov primanjkljaj v napadu. A v obrambi je imel nekaj odličnih potez. Kmalu bo nazaj v pravem ritmu," je optimističen Lue, čigar varovanci so v tej sezoni rednega dela na gostovanjih dobili celo več tekem (26:15) kot pred domačimi navijači (25:16).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
26. 04. 2024 08.10
+2
Problem, ki ga jaz vidim je da Dalas nima širine. Vse sloni na dveh igralcih, če ne bo vsake toliko pomoči bo težka.
Teoretik zarot
25. 04. 2024 20.59
Če premagajo cliperse, bo po mojem mnenju OKC dosti lažji nasprotnik, ker imajo dosti manj izkušenj iz končnic...
Volja
25. 04. 2024 20.22
Če bo Dallasu uspelo, bo zadnja tekma mala mal'ca, ker - kot sami pravijo - "rabijo čas".
Volja
25. 04. 2024 20.23
-1
Volja
25. 04. 2024 20.19
+2
Dallas bo moral pričakovati ekipo na "steroidih" z visoko natančnostjo metov. Upam, da Dallasa ni uspavala zadnja zmaga ...