Kolesarstvo

Pogačar: Danes sem mislil le na to, da varno pripeljem do cilja

Andora, 07. 05. 2024 19.30 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na četrti etapi dirke po Italiji je slavil Jonathan Milan (Lidl-Trek), ki je z zmago prevzel majico vodilnega v točkah. V skupnem seštevku je vodstvo brez težav ohranil Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki je etapo zaključil po načrtih, in sicer v času zmagovalca.

Več videovsebin
  • Vrhunci četrte etape Gira 3. del
    01:33
    Vrhunci četrte etape Gira 3. del
  • Vrhunci četrte etapa na Giru 2. del
    07:25
    Vrhunci četrte etapa na Giru 2. del
  • Vrhunci četrte etape na Giru 1. del
    10:07
    Vrhunci četrte etape na Giru 1. del

"Prisotnih je precej emocij. Sem smo prišli z enim ciljem, fantje so opravili odlično delo. Izjemno je znova slaviti na dirki po Italiji, še posebej, ker so me danes spremljali tudi moji starši," je po svoji drugi etapni zmagi na Giru dejal Jonathan Milan (Lidl-Trek).

Štiri kilometre pred ciljem je etapno zmago napadel Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), a je bil neuspešen. "Ko je Ganna napadel, me je seveda zamikalo, da bi se mu pridružil, ampak nisem bil v dobrem položaju, da bi ponovil podoben napad kot včeraj (op. p. na tretji etapi). Danes sem mislil le na to, da varno pripeljem do cilja," je dejal slovenski as Tadej Pogačar

Jonathan Milan
Jonathan Milan FOTO: AP

Napad Italijana v vrstah britanske zasedbe je komentiral tudi zmagovalec četrte etape: "Videli smo Ganno, kako vozi na polno, ujeli smo ga kakšnih 900 metrov pred ciljem. Z napadom nam je na nek način celo pomagal, nato pa je zame Simo (op. p. Simone Consonni) ustvaril fantastičen položaj."

Osrednja naloga Pogačarja na etapi od mesta Acqui Terme do Andore je bila predvsem varno in v času zmagovalca pripeljati skozi ciljno črto. "Naša ekipa je opravila izredno delo ob vseh pomembnejših trenutkih etape. Vselej so trenutki, ko se med etapo ne počutiš varno, ampak v kolikor tega ne želiš občutiti, je bolje, da ostaneš doma," je povedal vodilni na svetovni lestvici UCI. 

Proga četrte etape je pogosto tudi del dirke od Milana do San Rema, kar se zaveda tudi vodilni kolesar na Giru: "Ja, etapa je nekoliko spominjala na dirko MilanoSan Remo. Dober občutek je voziti po teh cestah, ki jih dobro poznam. Lepo je znova biti tukaj."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slayer2
07. 05. 2024 19.36
+10
Natoforever
07. 05. 2024 19.06
+15
Roza majica bo do.konca..letos bo osvojil VSE..tudi Tour..
PoldeVeliki
07. 05. 2024 19.00
+19
Pogi bog kolesarstva.