Kolesarstvo

Van Aertu v zraku visi celo 'rožnata pentlja'

Roeselare, 28. 03. 2024 09.32 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kolesarsko dirko po poljih Flandrije je zaznamoval grd padec večjega števila kolesarjev. Tudi številni kapetani ekip so se znašli na tleh. Med njimi pa, med najbolj znanimi, tudi belgijski as Wout Van Aert. Sedmi kolesar s svetovne računalniške lestvice si je zlomil ključnico in več reber, tako da bo zagotovo izpustil dirke po Flandriji, Paris-Roubaix in Amstel Gold. Spomladi je imel v načrtu tudi nastop na Giru, a glede na resnost poškodb tudi rožnata pentlja visi v zraku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Približno 67 km pred koncem preizkušnje je več kolesarjev zgrmelo na tla ob odtočnih jaških na robu ceste. 

Wout Van Aert si je ob padcu, poleg številnih odprtih ran in odrgnin, zlomil še ključnico in nekaj reber. Imel naj bi tudi lažji pretres možganov.

Huje jo je skupil belgijski as Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike), ki so ga morali odpeljati z reševalnim vozilom. Njegova ekipa Visma Lease a Bike je sporočila, da si je 29-letni Belgijec zlomil ključnico in več reber, tako da bo zagotovo izpustil dirke po Flandriji, Paris-Roubaix in Amstel Gold. "Ne samo to, odličnemu Belgijcu v zraku visi celo rožnata pentlja. Kot stvari  stojijo sedaj, so za nastop na Giru minimalne možnosti," "sporoča" Le Gruppetto

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bil sem na Van Aertovem kolesu, šlo je za dirkaški incident, ko smo se pripravljali na odločilni del dirke. Naša ekipa in Lidl-Trek smo želeli biti v ospredju, prišlo je do stika, Van Aert pa je ob nekom padel. Padec je bil res grd in takoj sem vedel, da ne bo mogel nadaljevati," je po koncu organizatorjem dirke, kot piše STA, o padcu dejal poznejši zmagovalec. 

 Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Jonas Vingegaard, Wout van Aert in Sepp Kuss
Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Jonas Vingegaard, Wout van Aert in Sepp Kuss FOTO: AP

"Prehitevali so nas in Wout je zavpil, naj pospešim, kar sem storil, a očitno ne dovolj, saj je nato zadel v moje zadnje kolo in padel. Počutim se grozno. To je eden najbolj žalostnih dni v moji karieiri. Najhuje pri vsem tem je, da smo bili ob nesreči nemočni," pa je padec opisal ekipni kolega Tiesj Benoot.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob Van Aertu je padel tudi zmagovalec Gent-Wevelgema, Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek), ki pa je lahko nadaljeval. Med drugimi, kot poroča STA, so odstopili še specialisti za enodnevne dirke, Eritrejec Biniam Girmay (Intermarche-Wanty), Belgijec Jasper Stuyven (Lidl-Trek) in Francoz Arnaud Demare (Arkea-B&B Hotels).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na startu dirke so bili trije Slovenci. Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) je odstopil po 80 km zaradi težav s kolenom po nedeljskem padcu na preizkušnji Gent-Wevelgem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dirka skozi Flandrijo je sicer zadnja pripravljalna klasika svetovne serije pred nedeljsko dirko po Flandriji, vrhuncem belgijske sezone enodnevnih klasik. Na njej lanske zmage ne bo branil slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se na Sierra Nevadi pripravlja na spomenik Liege–Bastogne–Liege ter dirko po Italiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tom74
28. 03. 2024 14.49
+1
Pomoje je bl vprašaj rdeca pentlja....
slayer2
28. 03. 2024 11.34
+7
Kakšne neumnosti pišete, seveda je konec sanj o nastopu na Giru,ki bo čez dober mesec!!! Rehabilitacija zljomljene ključnice je vsaj 2. meseca,poleg tega pa ima zlomljena še rebra,kar pomeni vsaj 1. mesec popolnega mirovanja!!!
Joža_Gulikoža
28. 03. 2024 11.06
+0
oježeš
28. 03. 2024 11.12
+1
Pomotoma sem kliknil na minus. Se opravičujem, na žalost se pa tukaj ne da popraviti, kar je ponekod možno. Joža, hotel sem dati plus in še stojim za njim.
asdfghjklč
28. 03. 2024 10.30
+8
Dober kolesar, veliko je pomagal rogliču, ampak dvomim, da bo nastopal na touru.
shadow_777
28. 03. 2024 11.13
+0
RdečiKarton
28. 03. 2024 11.47
+1
Letos na Touru Wout pomaga Rogli in Pogiju. Pravzaprav vsem samo ribiču ne.