Kolesarstvo

Narvaez: Slediti najboljšemu fantu na svetu je bilo zares težko

Torino, 05. 05. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prva etapa kolesarske dirke po Italiji je za nami, zmagovalec je postal Jhonatan Narvaez, ki je v tesnem sprintu ugnal našega asa Tadeja Pogačarja, enega glavnih favoritov za skupno zmago. Druga etapa se bo začela v San Francescu al Campu in končala ob svetišču Oropa, kolesarje pa čaka 161 razgibanih kilometrov. Vsak dan si lahko od 18.30 naprej na Kanalu A, VOYO in 24ur.com ogledate vrhunce dnevnega dogajanja. Ekvadorec ima trenutno v skupnem seštevku tri sekunde prednosti pred Schachmannom in šest pred Pogačarjem.

Tadej Pogačar pred začetkom 1. etape dirke po Italiji
Tadej Pogačar pred začetkom 1. etape dirke po Italiji FOTO: X

Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) ni uspel zmagati na uvodni etapi dirke po Italiji. To mu je tik ob koncu preprečil Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers), ki je v tesnem sprintu prehitel njega in Maximiliana Schachmanna (Bora-Hansgrohe). "Ja, občutek je zares dober. Vedeli smo, da mi je etapa pisana na kožo, zato te priložnosti nisem izpustil," je zmagovalec povedal ob koncu. Ekvadorec si je etapno zmago na Giru privozil že leta 2020, toda sobotna je bila ena njegovih večjih in skupno že 11. v karieri, poleg tega je tudi prvi osvojil rožnato majico na letošnji izvedbi dirke. "Slediti najboljšemu fantu na svetu (Pogačarju op. p.) na samem vzponu je bilo zares težko. Tudi zato je ta zmaga tako posebna. Tako me vse boli, močno boli. Bilo je zares težko, toda na koncu mi je uspelo," je še povedal Narvaez. "Naredil sem kratek sprint in na koncu zmagal. Mislim, da je Pogačar naredil predolg sprint, sploh po taki težki etapi. Zame je to neverjetno, sploh ker na takšnih dirkah ni veliko priložnosti, da si nadeneš majico vodilnega že prvi dan. Kot rečeno, dobra priložnost je bila. Za to pa sem res trdo delal," je še zaključil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedno je tako, da se na začetku tritedenske dirke pojavljajo vprašanja o tem, kako je kdo pripravljen. Nekateri so trpeli, nekateri so se počutili dobro. Dal sem zares vse od sebe, če pogledamo skupni seštevek, sem se otresel nekaterih tekmecev, kar pomeni, da imam dobre noge," pa pred nadaljevanjem optimistično napove Pogačar.

Kljub vsemu je vodilni kolesar na mednarodni lestvici že prvi dan pokazal svoje namene, ki niso nič manjši kot skupna zmaga na Giru. Ta bi bila za Pogačarja prva, v lanski sezoni se je kot prvi Slovenec uspeha veselil Primož Roglič. V nedeljo kolesarje čaka druga etapa in sicer razgibana dolga 161 kilometrov, v kateri bodo morali premagati tudi 2.300 metrov nadmorske višine. Končala se bo ob svetišču Oropa. Zaključni vzpon je dolg 11,8 km in ima povprečni naklon 6,2 %. 

2. etapa dirke po Italiji
2. etapa dirke po Italiji FOTO: Giro d'Italia
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A FOTO: Kanal A
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fomin
05. 05. 2024 17.02
Apostol1
05. 05. 2024 08.05
+5
Ko sem gledal včeraj ta sprint sem dobil občutek , da je Pogačar namerno prepustil zmago iz razloga , da mu ni potrebno nositi rožnato majico že takoj na začetku, kar seveda predstavlja veliko več obveznosti , kot pa če šele na koncu udari tako kot je treba.
poper00
05. 05. 2024 10.15
+4
Ni namerno pustil,ker potem ne bi napadel danes pa sem prepričan ,da bo.Včeraj je cel čas bil on na koncu spredaj plus prehitro je šel v šprint.Danes bo vse postavil na mesto posebej,ker se je včeraj videlo ,da mu tudi na tako lahki in kratki etapi favoriti ne morejo slediti.
bandit1
05. 05. 2024 10.48
Apostol, prav je imel. Vsi novinarji so ga proglasili že za zmagovalca, brez konkurence in ne vem kaj še. Dobil bi še nešteto novinarskih sovražnikov, ki nam ustvarjajo mnenje. Naj jih pusti in na sredini dirke ki je dolga 3000 in več km začne lomiti. Tako ga bodo odpisali in o njem pisali le ....