Borilni športi

Petrič v prvem krogu boljši od Škota Kerra

Beograd, 21. 04. 2024 18.15 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Slovenski boksar Nejc Petrič je uspešno začel nastope na evropskem prvenstvu EUBC v Beogradu. V kategoriji do 67 kg je tretji nosilec zanesljivo ugnal Škota Sonnyja Kerra.

Nejc Petrič
Nejc Petrič FOTO: Posnetek zaslona

Sodniki so soglasno borbo odločili v korist Nejca Petriča, lani srebrnega na EP do 22 let v Budvi. Vse tri runde so pripadle slovenskemu borcu, ki se je tako uvrstil v drugi krog oziroma četrtfinale. Za preboj med najboljše štiri se bo Petrič 24. aprila pomeril proti Armencu Araratu Harutjunjanu, ki je ugnal Poljaka Mateusza Grejberja.

"Nejc je po točkah dobil vse tri borbe, tekmecu pa so zaradi nedovoljenih udarcev z glavo nekaj točk celo odvzeli. Zmago je potrdil v tretji rundi, ko je tekmeca poslal na tla. Armenec je premagljiv, kar je Nejc pred tedni dokazal na tekmovanju Beogradski pobednik, kjer je zmagal," je potrdil njegov trener Andraž Ciuha. "Dvoboj je bil težak, saj je bil višje od mene in tako kot vsi z angleškim stilom iskal dvoboj na razdalji. Meni bolj ustreza borba od blizu in potreboval sem kar nekaj časa, da sem mu vsilil svoj slog boksa. Izšlo se je v vseh treh rundah, v tretji pa tudi enkrat 'buf' na brado," je po tekmi povedal Petrič.

Nejc Petrič
Nejc Petrič FOTO: Aljoša Kravanja

Za naslednjo borbo pa je dodal: "Tukaj so premagljivi vsi, po drugi strani pa vsi nevarni, saj slabih boksarjev na prvenstvu ni in odločajo nianse. Prepričan sem, da Armenca lahko premagam, tudi on pa ima pred očmi verjetno kolajno. Premagal sem ga že in vem, da bom moral boksati zelo pametno."

V sredo bo v četrtfinalu boksal tudi Tadej Černoga, ki je v prvem krogu v petek ugnal Moldavca Victorja Vaculo. Za preboj v polfinale ga čaka Armenec Artur Sahakjan, ki je izločil četrtega nosilca Artuša Gomcjana iz Gruzije. Izpadel pa je tretji slovenski predstavnik Djelon Januzaj, ki je moral v soboto v odprti kategoriji nad 92 kg priznati premoč Moldavcu Nicolaiju Burdiuji. Sodniki so soglasno dosodili zmago Moldavcu.

Prvenstvo v Beogradu se je sicer začelo 15. aprila, trajalo pa bo do 29. aprila.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.