Borilni športi

KSW 94: Michaliszyn bo izzval dominantnega Bartosinskega

Gdansk, 10. 05. 2024 16.16 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin se vrača v Gdansk, kjer bo potekal borilni spektakel z zaporedno številko 94. V glavni borbi večera bo šampionski pas velterske kategorije drugič branil Adrian Bartosinski, za regionalni pridih pa bosta poskrbela FNC-jev prvak Ivan Vitasović in Ahmed Vila. KSW 94 lahko v soboto ob 19.00 v živo gledate na VOYO.

KSW se po skoraj treh letih vrača v Gdansk, kjer bo v tamkajšnji Ergo Areni potekalo kar 10 borb nekaterih najboljših evropskih borcev. Svoj tretji dogodek bo naslovil KSW-jev prvak velterske kategorije Adrian Bartosinski, ki bo drugič branil šampionski pas. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Bartosinski je kar 11 izmed 15 zmag dosegel z nokavtom, eno s podreditvijo in tri s soglasno sodniško odločitvijo.

28-letni Poljak je naslov prvaka lanskega aprila osvojil z brezhibno predstavo proti Arturju Szczepaniaku, precej več težav pa je imel decembra lani pri prvi obrambi pasu proti KSW-jevemu izjemnemu prvaku peresne in lahke kategorije Salahdinu Parnassu. A precej težjemu borcu je po soglasni sodniški odločitvi uspelo in zabeležil je že 15. zmago v profesionalni karieri, v kateri poraza še ne pozna. 

Adrian Bartosinski
Adrian Bartosinski FOTO: KSW

Bartos bo tako 16. zmago lovil proti rojaku Igorju Michaliszynu, ki je manj kot dva tedna pred borbo vskočil namesto prvotnega nasprotnika Andrzeja Grzebyka. Michaliszyn, ki poraza pod okriljem KSW-ja prav tako še ne pozna, bi se moral prvotno na KSW 95 pomeriti z Nizozemcem Brianom Hooijem, a ko se mu je ponudila borba za naslov prvaka, tega ni mogel odkloniti.

KSW 94

A to ne bo edina borba za naslov prvaka, saj se bosta še pred tem za naslov začasnega prvaka peresne kategorije pomerila Robert Ruchala in Patryk Kaczmarczyk. 25-letna Poljaka sta se po enkrat že pomerila v amaterski in profesionalni karieri, vsak pa je dobil po eno borbo. Nazadnje je bil prav pod okriljem KSW-ja uspešnejši Ruchala, ki se je lani tudi že boril za naslov nespornega prvaka in je moral prvič v profesionalni karieri priznati poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na severu Poljske se bosta pomerila tudi dva borca naše širše regije, in sicer Ivan Vitasović ter Ahmed Vila. FNC-jev prvak težke kategorije se je januarja prvič pomeril pod okriljem poljske organizacije, a doživel grenkobo poraza, zato želi okus čimprej popraviti, preden bo najverjetneje na začetku septembra v Puli znova branil naslov prvaka najmočnejše hrvaške organizacije. V KSW se drugič vrača tudi Vila, ki pa se je decembra lani na debiju veselil prepričljive zmage, ki ga je na lestvici izzivalcev prvaka peresne kategorije nemudoma uvrstila na sedmo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg omenjenih obračunov se obetajo tudi druge borbe na KSW 94. V predzadnji borbi večera se bosta na primer pomerila nekdaj izjemen kikboksar Arkdaiusz Wrzosek ter nekdanji boksar Artur Szpilka. Oba borca sta v zadnjih dveh letih uspešno opravila prehod v mešane borilne veščine in sta zaenkrat še neporažena.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Adrian Bartosinski – Igor Michaliszyn (za naslov prvaka)

Težka kategorija: Arkdaiusz Wrzosek – Artur Szpilka

Peresna kategorija: Robert Ruchala – Patryk Kaczmarczyk (za naslov začasnega prvaka)

Peresna kategorija: Ahmed Vila – Kacper Formela

Srednja kategorija: Michal Michalski – Bartosz Leško

Težka kategorija: Ricardo Prasel – Štefan Vojčak

Peresna kategorija: Daniel Tarchila – Dawid Kareta

Težka kategorija: Filip Stawowy – Ivan Vitasović

Ženska mušja kategorija: Adrianna Kreft – Mafalda Carmona

Težka kategorija: Patryk Tolkaczewski – Michal Turynski

KSW 94
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.