Borilni športi

FNC se po Ljubljani ustavlja v Medulinu

Medulin, 01. 05. 2024 20.15 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmočnejša hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC se dober mesec po spektaklu v ljubljanskih Stožicah odpravlja v Medulin kjer bo potekal borilni spektakel z zaporedno številko 16. V glavni borbi večera bo znova slovenski publiki dobro poznani Tomislav Spahović, ki je decembra izgubil proti zimzelenemu Slovenskemu Rockyju Miranu Fabjanu.

Po polni dvorani Stožice, kjer so navdušili slovenski borci, bo FNC tokrat napolnil športno dvorano Dr. Mateja Demarina, kjer se bo tako kot decembra na FNC 14 v glavni borbi večera meril Tomislav Spahović. Takrat borec iz Bosne in Hercegovine, poznan predvsem kot odličen rokoborec, ni bil kos slovenskemu borcu Miranu Fabjanu (njuno borbo si lahko kadarkoli ogledate na VOYO).

Tomislav Spahović in Miran Fabjan
Tomislav Spahović in Miran Fabjan FOTO: FNC

34-letni borec, ki ima svojemu videzu primeren vzdevek 'The Beast', je profesionalni MMA karieri zabeležil osem zmag in sedem porazov, med drugim pa se je boril tudi s sedanjim UFC-jevim borcem Marcinom Prachniom. Tudi tokrat bo Spahoviću nasproti stal Poljak in sicer Maciej Gradecki, ki bo debitiral pod okriljem FNC-ja. Poljski borec v Medulin prihaja po dveh zaporednih zmagah v MMA-ju in dveh zaporednih zmagah v MMA-ju z golimi pestmi, vse štiri borbe pa je zaključil predčasno. Edini poraz je Gradecki zabeležil na debiju v MMA-ju, a je bilo to že pred skoraj osmimi leti.

FNC 16

Poleg glavne borbe večera je na spisku borb FNC 16 še sedem obračunov eden izmed njih tudi s slovenskim pridihom. Po hitri in prepričljivi zmagi v Stožicah se po hitrem postopku v FNC-jevo kletko vrača poslovenjeni Kubanec Andres Ramos. 29-letni borec, ki že nekaj časa živi in trenira v Sloveniji, je profesionalno MMA kariero začel prav pod okriljem hrvaške organizacije. Sprva je julija lani s prepričljivima zmagama v polfinalu in finalu osvojil FNC-jev turnir Armagedon 4, s čimer si je prislužil pogodbo s FNC-jem. Borec slovenskega kluba MMA Koper ter hrvaškega kluba Trojan Free Fighters je nato septembra v Pulju premagal Slovaka Romana Hulla, pred dobrim mesecm pa je v Ljubljani premagal še do tedaj neporaženega Čeha Vladimirja Hajeka. Tokrat bo Ramosu nasproti stal Anglež Robbie Kennedy, ki v profesionalni MMA karieri beleži pet zmag in štiri poraze in se je v svoji karieri meril z borci kot je nekdanji nasprotnik najboljšega slovenskega MMA borca Jakoba Nedoha Simeon Powell.

Andres Ramos bo znova stopil v FNC-jevo kletko
Andres Ramos bo znova stopil v FNC-jevo kletko FOTO: Luka Kotnik

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Tomislav Spahović – Maciej Gradecki

Peresna kategorija: Alessandro Capone – Luka Giorgadze

Peresna kategorija: Ivan Sičaja – Mert Özyildirim

Poltežka kategorija: Andres Ramos – Robbie Kennedy

Velterska kategorija: Tomislav Sičaja – Ion Petrov

Srednja kategorija: Tauras Kuskys – Nemanja Dojčinović

Lahka kategorija: Jikos Ibragimov – Ivajlo Nikolov

Velterska kategorija: Veljko Aleksić – Miloš Dobraš

FNC 16
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
02. 05. 2024 08.08
+2
Pa pozabli ste v naslovu napisat NA HRVAŠKEM!!!! 5X