Slovenija

Višja oskrbnina v domovih za starejše

Ljubljana, 29. 02. 2024 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Danica Jovanović
Komentarji
2

Kljub vsem dodatkom je večina pokojnin prenizkih, da bi upokojenci zmogli plačevati bivanje v domovih starejših. Zgolj polovica stanovalcev je namreč sposobna sama v celoti pokriti celotno oskrbnino. Ker se draži vse – od stroškov dela, hrane in energentov – bodo domovi za starejše v petek izvedli redno letno uskladitev cen storitev. Pa višje položnice oskrbe kljub temu ne bodo pokrile minusa domov, ki morajo zategovati pas, kar na koncu občutijo tako stanovalci kot zaposleni.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miskic a
01. 03. 2024 09.40
+0
Fer bi bilo da se za ateka in mamo pokrbi s strani otrok. Samo potem bi morali imeti prilagodljive sluzbe brez financnih posledic. Kar bi bilo mozno. Samo se nobenemu ne ljubi s tem ukvarjati. Seveda ob predpostavki, da potem tastari ne zajebavajo oz se starsem pomaga vsaj dokler se lahko hodi oz je pri pameti
JanezAn
29. 02. 2024 19.59
+0
Saj jih tudi v bogatejših državah ne zmorejo. Npr. v Nemčiji je delež upokojencev, ki bi zmogli v celoti zgolj iz pokojnine pokriti domsko oskrbo še bistveno višji, zato koristijo za doplačilo prihranke ali kredit.