Slovenija
Oglas

Kako izbrati pravo velikost televizorja?

Ljubljana, 11. 05. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ko kupujemo nov televizor, je pomembno, da izberemo velikost, ki bo ustrezala prostoru. Če je televizor premajhen, se bomo morali nagibati naprej in napenjati oči, da bi videli podrobnosti, kar lahko povzroči bolečine v hrbtu in utrujenost oči.

Če je televizor prevelik, pa se nam zdi, da smo v kinodvorani, in ne v dnevni sobi, zakar težko spremljamo vsebino. Pri izbiri velikosti televizorja moramo torej upoštevati nekaj dejavnikov, kot so velikost prostora, razdalja do televizorja in seveda osebni okus.

Samsung

Ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri velikosti televizorja, je velikost vašega prostora. Večji prostor, kot imate na voljo, večji televizor lahko izberete. Pri izbiri pa morate upoštevati tudi razdaljo med televizorjem in vašo sedežno garnituro. Velja pravilo - pravilno razdaljo lahko izračunate, da velikost zaslona pomnožite z 1,2. Če boste torej izbrali 195-centimetrski televizor, naj bi bila razdalja med televizorjem in sedežno garnituro vsaj 234 centimetrov. 

Poleg velikosti vašega prostora in razdalje med televizorjem in sedežno garnituro morate upoštevati tudi višino na katero boste postavili televizor. Televizor naj stoji na višini, ki omogoča udoben pogled na zaslon. Ko sedite na sedežni garnituri naj bo sredina televizorja nekje na višini vaših oči. Če bo televizor postavljen na prenizki ali previsoki višini, boste morali svoj vrat obračati navzgor ali navzdol, kar bo neudobno in lahko povzroči bolečine v vratu.

Ko izbirate velikost televizorja upoštevajte tudi ločljivost zaslona. Če izberete velik televizor, ki ima nizko ločljivost, se lahko zgodi, da bo slika izgledala zabrisano in nejasno. Zato priporočamo, da izberete televizor z vsaj 4K ločljivostjo. Televizorji z višjo ločljivostjo lahko ponujajo boljšo kakovost slike. Samsung S95C OLED 4K HDR je eden od vrhunskih velikih televizorjev na trgu. Navdušil vas bo s svojim ogromnim 195-centimetrskim (77-palčnim) zaslonom, ki prikazuje slike tako realistično, kot da bi bili tam, OLED zaslon pa ponuja brezšivno obliko, zato je vsak trenutek, preživet pred njim, še bolj poglobljen. 

Samsung

Samsung OLED televizije se lahko pohvalijo s Quantum Dot tehnologijo, ki poskrbi za čudovite črne odtenke, sijočo belino in polne barvne odtenke. A to še ni vse - za resnično popolno izkušnjo gledanja skrbi Nevralni Quantum 4K procesor, ki ga poganja umetna inteligenca. S kar 20 različnimi nevralnimi omrežji zagotavlja izjemno svetlost in globok kontrast prikazane slike.

Inovativni način udobja za oči omogoča samodejno prilagajanje svetlosti in barv zaslona po tem, ko sonce zaide. To je še posebej uporabno pri spremljanju športnih dogodkov, ki se velikokrat odvijejo v večernem času. Vendar pa slika ni vse, zato so Samsung OLED televizije opremljene s tehnologijo Dolby Atmos.

Ta tehnologija prostorskega zvoka in tehnologija zvoka, ki sledi dogajanju, zagotavljata nepozabne trenutke ob gledanju televizije. In če želite doživeti vrhunsko kakovost zvoka, lahko uporabite tudi tehnologijo Q-Symphony, ki omogoča hkratno in dopolnjujoče delovanje zvočnikov na televiziji in Soundbar zvočniku. Vse to skupaj pa ustvari nepozabno izkušnjo, ki vas popelje v središče dogajanja.

Ker nam ob nakupu televizije veliko pomeni tudi izgled in ne le zgolj velikost televizije, Samsung v domače okolje vnaša eleganco, saj je televizor velikokrat osrednji element prostora. Pri televizijah Samsung OLED stilsko dovršenost zagotavlja LaserSlim dizajn. Izjemna tankost, kot laserski žarek, se kaže v dveh smereh. Sam zaslon je zelo tanek in hkrati nima skoraj nič okvirja. To ustvarja eleganten in minimalističen izgled ter omogoča, da lahko televizijo z lahkoto umestimo v vsak prostor.

Samsung

Priznanja, ki potrjujejo kakovost

Kakovost Samsung OLED televizij potrjujejo tudi pridobljene ocene. Spletni portal Expert Reviews je televizijo Samsung S95C OLED 4K HDR ocenil s 5* in oznako Best Buy (Najboljši nakup), pri portalu Techradar pa so mu dodelili 5* z oznako Editor's Choice (Urednikova izbira).

Samsung OLED televizije so že na voljo v Sloveniji

ER   Best Buy 5 stars

Najnovejše generacije Samsung OLED televizij so v Sloveniji že v prodaji. Tisti, ki imajo radi nekoliko večje zaslone, lahko prednaročijo 77 (195 cm) različico Samsung S95C OLED televizorja ter hkrati pridobijo popust in enega od daril (paket The Freestyle ali zvočnik Soundbar HW-Q990B). Promocija je na voljo do 14. 5. 2023 oz. do prodaje zalog daril.

 

Naročnik oglasa je Samsung.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1