Kaj prinaša novi Microsoftov spletni brskalnik?

Z Internet Explorerjem 9 do lepšega spleta in bogatih nagrad!

Nova različica Microsoftovega brskalnika prinaša novosti in izboljšave, ki poenostavijo in omogočijo hitrejšo uporabo spleta. Z njim smo vam dostop do novic olajšali tudi na 24ur.com.

Z Internet Explorerjem 9 lahko do 24ur.com dostopate kar iz opravilne vrstice operacijskega sistema Windows 7. 24ur.com pripnete na opravilno vrstico tako, da zavihek brskalnika ali ikono, kjer se nahaja spletni naslov, primete z miško in prenesete v opravilno vrstico. Tako lahko še hitreje in enostavneje pridete do novic ter tudi do vprašanja za sodelovanje v novi nagradni igri.

Videz Internet Explorerja je v novi različici občutno preprostejši in preglednejši, z manj gumbi in pogovornimi okni, ki bi motili med delom ali po nepotrebnem odvzemali prostor spletnim stranem. Velik poudarek so razvijalci dali tudi povezovanju z operacijskim sistemom Windows 7, kar se kaže v novostih, kot je denimo funkcija za pripenjanje priljubljenih spletnih mest neposredno v opravilno vrstico. Tam so dostopna z enim klikom in brez predhodnega odpiranja brskalnika.

Hiter v vseh pogledih

Microsoft prav tako izpostavlja, da je Internet Explorer edini spletni brskalnik na trgu, ki lahko pri prikazu grafike in videa v celoti izkoristi zmogljivosti grafičnih kartic, ki so vgrajene v osebne računalnike. Z uporabo zmogljivosti grafičnih procesorjev Internet Explorer 9 odklepa 90 odstotkov zmogljivosti osebnih računalnikov, ki jih prejšnji brskalniki niso mogli uporabiti. Videi z visoko ločljivostjo so zato tekoči, grafike jasne in odzivne, barve resnične, spletna mesta pa še bolj interaktivna.

Večja varnost in zanesljivost

IE9 predstavlja precejšen napredek pri podpori spletnim standardom, njegove dodatne možnosti pa omogočajo boljšo integracijo spletnih aplikacij in tako popestritev uporabniške izkušnje.
Jernej Kos, vodja razvoja pri spletnem portalu Podnapisi.NET.

Internet Explorer 9 je zasnovan tudi za zaščito pred naraščajočimi spletnimi grožnjami in grožnjami socialnega inženiringa. Raziskave so pokazale, da Internet Explorer 9 blokira 99 odstotkov napadov, ki za širjenje škodljivih programov uporabljajo tehnike socialnega inženiringa. S tem ustavi petkrat več tovrstnih napadov kot Firefox in 33-krat več kot Chrome. Gradi na temelju zaščitnih tehnologij iz Internet Explorerja 8 in dodaja več novosti:

• Upravljalnik prenosov, integriran s tehnologijo SmartScreen Filter. Internet Explorer 9 ima prvi upravljalnik prenosov, ki je integriran s tehnologijo SmartScreen za zaščito pred škodljivo programsko opremo. Upravljalnik prav tako uporablja povsem novo ocenjevanje varnosti datotek na podlagi njihovega slovesa, kar zmanjša število opozoril pri poznanih datotekah in prikaže vidnejša opozorila, če je varnostno tveganje višje.

Sedaj lahko splet s pomočjo sistema Windows in brskalnika Internet Explorer 9 odklene zmogljivosti in hitrost najboljše strojne opreme osebnih računalnikov, spletne strani pa s funkcijami, kot so pripeta spletna mesta, delujejo podobno kot običajne aplikacije za Windows 7.
Dean Hachamovitch, Microsoft

• Svetovalec za učinkovitost delovanja dodatkov. Dodatki, npr. orodne vrstice, lahko izboljšajo brskanje, lahko pa ga tudi upočasnijo. Svetovalec za učinkovitost delovanja dodatkov pove, ali neki dodatek brskanje upočasnjuje, nato pa omogoči, da ga izklopite ali odstranite.

• Funkcije za zanesljivo delovanje, kot so izolacija zavihkov, samodejna obnovitev po sesutju in obnovitev po zaustavitvi delovanja posameznega zavihka, preprečujejo izgubo informacij in skrbijo za nadaljnje brskanje tudi v primeru težav s spletno stranjo.

• Povsem nova je funkcija Tracking Protection, ki daje uporabnikom več nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med različnimi spletnimi stranmi. Funkcija varuje uporabnike pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri čemer jim s pomočjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje več nadzora nad določanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje.

Internet Explorer 9

Podprti operacijski sistemi

Internet Explorer 9, ki je za prenos na voljo na spletni strani www.ie9.si, deluje na 32- in 64-bitnih operacijskih sistemih Windows Vista in Windows 7. Za optimalno zmogljivost in najboljšo grafično izkušnjo Microsoft priporoča uporabo Windows 7.

Z Internet Explorerjem in 24ur.com do bogatih nagrad

Obiskovalcem 24ur.com je na voljo nova nagradna igra, kjer lahko osvojite igralno konzolo Xbox 360 z revolucionarnim sistemom Kinect, pisarniško zbirko Office 2010 Home&Business, tiskalnik Wi-Fi ali majčke. Odprite svoj brskalnik Internet Explorer in obiščite stran http://24ur.com/bin/simple.php?name=nagradni_kviz_ie9, kjer vas čakajo preprosta navodila.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
 
miha_321 20.06.2011 16:00:40
Naj naredi microsoft svetu uslugo in se odstrani z internet explorerjem s tržišča. Ne upoštevajo standardov, so za časom in samo nadloga spletnim razvijalcem. btw. kaj za boga je iejev Compatibility mode? A drugače pa brskaš v incompatibility mode? Groza.
Več komentarjev