Črna kronika

Na Ptuju napadel policista

Ptuj, 11. 05. 2023 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Ptuju so policisti obravnavali napad na uradno osebo. Napadalca so policisti pridržali, predkazenski postopek pa usmerja ptujsko tožilstvo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor obravnavajo kaznivo dejanje napada na uradno osebo. Osumljena oseba je v sredo v dopoldanskem času na Ptuju napadla uniformiranega policista, zaradi česar so bila zoper osumljeno osebo uporabljena prisilna sredstva. Prav tako je bilo zoper osebo odrejeno policijsko pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sam predkazenski postopek pa usmerja Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

castell
11. 05. 2023 15.39
+1
Verjetno je ta občan situiran, redno zaposlen in ima popolnoma urejene življenjske razmere.
castell
11. 05. 2023 15.38
+0
Upam, da so ga sprehodili po območju kjer ni kamer ...
Breicha
11. 05. 2023 14.23
-5
Ja neki je moglo bit, v brezveze ga ni, tud policaji niso čist diht...
MojsterSplinter
11. 05. 2023 15.02
+2
Ja, nekaj je moralo biti, mogoče je storilec ravno delal kaznivo dejanje in mu je policist to želel preprečiti, pa ga je to zmotilo.
Darko32
11. 05. 2023 15.02
+0
Točno to, kar praviš. Ne se igrati z manipuliranjem in prirejanjem dokazov in obtoževati kar čez palec, kar v veliki meri počenjajo POLICAJI. Potem pa dobivamo zgodbe, da kdo z šmajserjem koga zrešeta. Če bomo to metodo še naprej izvajli bomo imeli iste zgodbe, kot tam na baklanu.
IKOSS
11. 05. 2023 15.07
-1
Docela družbeno nesprejemljiv način razmišlanja! Ne le to, gre za izjemno nevaren način razmišljanja! Uporaba nasilja za dosego lastnih interesov je NESPREJEMLJIVA! To bi morala javnost vedno jaso povedati! V civilizirani družbi se lastne interese uveljavlja na drugačen način. V kolikor bi vsakdo, ki je nezadovoljen, meni, da se mu dogaja krivica, uporabil nasilje, bi bilo to za življenje sila neprijetno okolje.
gullit
11. 05. 2023 15.21
-1
no no. Ko so napadli zdravnike ste pa vsi podpirali nasilje. Hinavske ofce.
Darko32
12. 05. 2023 11.36
+1
IKOSS Tukaj kar ti praviš je potrebno biti previden in gladati na to, kar praviš z širokim pogledom in malo trezno glavo. Namreč dogaja se, da uradniki skrijejo ali priredijo dokaze potem pa ko stranka opozori na ta kriminal pa pišejo odgovore, da ne razumejo in na način, da zlorabijo pravo za legalizacijo kriminala dobimo sistemsk okorupcijo večjih razsežnosti. Namreč potem pa si sodniki, uradniki in POLICAJI držijo štango en drugemu in dobimo paradox, da se sodi na podlagi domnev z ciljem, da didksreditirajo tiste, k iopozarjajo na kriminal v javni upravi. Žal POLICAJI so v več kot 90% primerov vpleteni v to z svojim pasivnim ravnanjem ali pa delom po liniji najmnjšega odpora. Napisal sem kar vsi vedo v javni upravi. Še več na sodiščlih pa se ustvarjajo t.i. klani, kjer določeni sodniki se igrajo podobne igrice. Zato pravim, da je potrebno lustracijo narediti, odvzeti trajni mandat, odvzeti zaposlitev za nedoločen čas vsem uradnikom v javni upravi in POLICAJE izobraziti na višji nivo. Nemore en POLICAJ z končano recimo srednješolsko izobrazbo PEKA delati isto kot nek pravnik. PA ne zato, da je zabit ampak on s eje izobraževal pavšalno in izobrazil bolj v osnovni poklic. To pa je anpaka celotnega sistema, katerega je uničila LDS z GABROM na čelu.