Nogomet / ARHIV ČLANKOV
21.31 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Parižani s pomočjo Lyona do 12. naslova državnih prvakov

Nogometaši Paris Saint-Germaina so dan po tem, ko so doma proti Le Havru v 31. krogu francoske lige igrali 3:3, prišli do svojega tretjega zaporednega naslova prvaka in skupno 12. Novo zvezdico Parižanov je potrdila zmaga Lyona nad prvim zasledovalcem Monacom s 3:2.
21.19 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov prvaka in odhod na Euro'

Celjani so si z zmago proti Olimpiji (1:0) zagotovili drugi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Pomembna člena celjske zasedbe v letošnji sezoni sta bila med drugim tudi branilca Žan Karničnik in Damjan Vuklišević, ki sta še tretjič osvojila ligaški naslov.
19.28 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Arsenal trepetal, a zdržal, tudi City do novih treh točk

Nogometaši Arsenala so na gostovanju pri Tottenhamu s 3:2 dobili derbi 35. kroga angleške Premier League. Potem ko so ob polčasu že vodili s tremi zadetki, so se Spursi v nadaljevanju povsem približali, a jim je za izenačenje zmanjkalo časa. Nogometaši Manchester Cityja so v gosteh z rezultatom 0:2 premagali Nottingham Forest. Vodilni ekipi na lestvici loči le točka, Meščani pa imajo pri tem tekmo manj.
16.31 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Celjani z zmago na derbiju vodilnih do naslova državnih prvakov

V knežjem mestu se je odvil derbi vodilnih, ki je odločil o prvaku državnega prvenstva. Celjani so namreč v 33. krogu prve slovenske nogometne lige gostili ljubljansko Olimpijo, zadetek Egorja Pruceva pa jim je zagotovil drugi naslov v zgodovini kluba (1:0).
14.27 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Doppietta' Calhanogluja, špalir prvakom in ženski mejnik v Serie A

Nogometaši Interja so v ponedeljek proti Milanu potrdili 20. naslov državnih prvakov, v 34. krogu pa so proti Torinu dočakali prvi "špalir". Tekma na Giuseppe Meazzi je potekala tudi v znamenju sodniške zasedbe. Prvič v zgodovini Serie A se je zgodilo, da so pravico delile kar tri sodnice. Inter je sicer po golih Hakana Calhanogluja slavil z 2:0. Nogometaši Udineseja so si v nadaljevanju dne priigrali že 17. neodločen izid v sezoni, pri Bologni so remizirali z 1:1.
12.49 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Na večerjo z Messijem, na pivo pa raje z Jackom Grealishem

"Počasi gre na boljše," se svojemu učenju nemščine smeji Tomi Horvat. S sodnikom se večkrat sporeče Jon Gorenc Stanković, še vedno pa ju zapeče spomin na tekmo z nizozemskem Feyenoordom v Evropski ligi, ki jima je mrežo napolnil s kar šestimi zadetki. Na večerjo bi peljala slovitega Lionela Messija, pivo pa bi raje spila z Jackom Grealishem.
23.18 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elsnerjev Le Havre podaljšal pariško čakanje na naslov prvaka

Nogometaši Paris Saint-Germaina bi z zmago v 31. krogu francoskega prvenstva proti Le Havru, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, potrdili nov naslov francoskega prvaka. A se ni izšlo po željah Parižanov, tekma se je končala s 3:3, tako da bo PSG moral še malce počakati na tretji zaporedni in skupno 12. naslov prvaka.
23.08 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Atletico Madrid in Girona korak bližje ligi prvakov

Girona in Atletico Madrid sta v 33. krogu španskega nogometnega prvenstva naredila velik korak k nastopu v evropski ligi prvakov v prihodnji sezoni. Katalonci so z zmago z 2:0 na Kanarskih otokih skočili na drugo mesto razpredelnice, Madridčani pa so pred domačimi gledalci premagali neposrednega tekmeca za četrto mesto.
20.31 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Juventus ni uspel kronati številnih priložnosti proti Milanu

V 34. krogu italijanske Serie A sta se v boju za drugo mesto pomerila Juventus in Milan. Domačini so bili nevarnejši nasprotnik, toda prevlade niso uspeli kronati z zmago (0:0). Delitev točk je vsekakor bolj ustrezala Milanu, ki je z remijem napravil velik korak proti osvojitvi naziva podpravkov.
19.42 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Maribor neuspešen v Domžalah, Radomlje do pomembne točke

Obe sobotni tekmi 33. kroga državnega prvenstva sta se končali z izidom 1:1. Maribor je remiziral z Domžalčani, Bravo pa z Radomljani. Vijolice so si s spodrsljajem nekoliko otežile boj za drugo mesto, Radomljani pa so na račun pomembne točke v boju za obstanek prehiteli Aluminij iz Kidričevega.
19.26 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Salah po sporu s Kloppom: Če bom spregovoril, bo gorelo

Tekme med Liverpoolom in West Hamom ni zaznamoval le spodrsljaj redsov (2:2), ampak tudi spor med trenerjem Jürgenom Kloppom ter krilnim napadalcem Mohamedom Salahom. Nemški strateg je Egipčana v ogenj poslal šele v zaključku tekme, pred njegovim vstopom pa sta se trener in igralec sporekla.
17.39 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šeško zadel ob zmagi nad Dortmundom, Leverkusen v 96. minuti podaljšal niz neporaženosti

Nogometaši Leipziga so v 31. krogu nemškega prvenstva na domači zelenici premagali Borussio Dortmund s 4:1 in naredili velik korak k neposredni uvrstitvi v Ligo prvakov. Drugi zadetek za domače je ob koncu prvega polčasa zabil slovenski napadalec Benjamin Šeško. Vodilni Bayer Leverkusen po drami še naprej ostaja neporažen.
15.58 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Liverpoolu spodrsnilo še proti West Hamu, brez zmage tudi Manchester United

Nogometaši Liverpoola in Manchester United so v 35. krogu Premier lige ostali brez zmage. Tekma z West Hamom se ni odvila po načrtih čete Jurgena Kloppa (2:2), ki je znova neuspešno napadala zmago v troboju za ligaški naslov. Rdeči vragi so zgolj remizirali proti predzadnjemu Burnleyu (1:1), brez zmagovalca pa sta se razšla tudi Aston Villa in Chelsea (2:2).
13.23 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ancelottiju se smeji: nova zmaga in povratek nosilca igre

Nogometaši madridskega Reala so z odliko opravili generalko pred torkovim prvim polfinalnim srečanjem z Bayernom iz Münchna. V domačem prvenstvu so z 1:0 ugnali vselej neugodni Real Sociedad, za kar je z golom sredi prvega polčasa poskrbel nadarjeni Arda Güler. Zadovoljni Carlo Ancelotti je po tekmi namignil, da bi proti Bayernu utegnil začeti tudi brazilski steber obrambe Eder Militao.
23.02 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ancelotti spočil glavne adute in kljub temu ugnal Sociedad

Madridski Real je v 33. krogu španskega prvenstva gostoval pri Real Sociedadu. Trener Carlo Ancelotti je močno zarotiral udarno zasedbo, kljub temu pa je beli balet z golom Arde Gülerja uspel podaljšati niz neporaženosti v La Ligi na 27 tekem (0:1).
21.45 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Krznar: Derbi si zasluži odprto tekmo brez preračunavanja

V nedeljo imajo nogometaši Celja priložnost, da si priborijo svoj drugi naslov državnih prvakov. V okviru 33. kroga državnega prvenstva bodo namreč na domačem igrišču gostili drugouvrščeno Olimpijo iz Ljubljane, za potrditev naslova pa grofom zadostuje že delitev točk.
16.54 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

V Splitu nove aretacije med nogometnimi izgredniki

Splitska policija je pridržala še sedem oseb, starih od 19 do 42 let, osumljenih sodelovanja v izgredih na nogometni tekmi med Dinamom in Hajdukom v začetku aprila na Poljudu.
16.32 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Švedi zavrnili sistem VAR, bo to vse bolj pogosta praksa?

Švedske nogometne lige ne bodo uvedle sistema VAR, potem ko so klubi izrazili svoje nasprotovanje tehnologiji. To pomeni, da švedska prva liga ostaja edina med najboljšimi 30. ligami v Evropi brez VAR-a. Bo to postala vse bolj pogosta praksa ali bodo Švedi le izjema, ki potrjuje potrebo po VAR-u?
15.12 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Doffo: V nedeljo želimo pokvariti celjsko veselje

Slovenska prva nogometna liga lahko v nedeljo dobi novega prvaka. Vse bo odvisno od obračuna vodilnega Celja in drugouvrščene Olimpije, ki se bosta simbolično za naslov prvaka pomerila na stadionu Z'dežele. Celjani morajo za drugo prvenstveno zvezdico pred domačo publiko ostati neporaženi, a nogometaši Olimpije imajo drugačen načrte.
13.59 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Arne Slot: Jasno je, da si želim postati trener Liverpoola

Liverpool še vedno išče junaka, ki bo po koncu sezone na klopi zamenjal dolgoletnega trenerja Jürgen Kloppa. Kot kaže, je rešitev trenerske zagonetke vedno bližje, saj so Redsi sprožili pogajanja s Feyenoordovim trenerjem Arnejem Slotom, ki ne skriva želje, da bi v bližnji prihodnosti sedel na klop Liverpoola.