Šport / ARHIV ČLANKOV
15.07 27. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Sprint dirka: Bagnaia odstopil, vodi Martin

V Jerezu je napočil čas za prvi vrhunec četrtega dirkaškega vikenda sezone, sobotno sprint dirko. V kvalifikacijah je pričakovanja svojih navijačev z najboljšim časom dvignil Marc Marquez. Prenos na Kanalu A in VOYO.
14.56 27. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Marc Marquez navdušil in dobil kvalifikacije, za njim Bezzecchi in Martin

Marc Marquez je še enkrat več potrdil, da mu dirkališče v Jerezu še kako ustreza, saj je po odličnih petkovih vožnjah dobil tudi sobotne kvalifikacije. V prvi startni vrsti bosta začela še Marco Bezzecchi in Jorge Martin. Prenos sprint dirke ob 14.55 na Kanalu A in VOYO.
13.27 27. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Leški: Moramo se zavedati, da je vsaka osvojena medalja ogromen uspeh

Judoistka Andreja Leški je na evropskem prvenstvu v Zagrebu osvojila bronasto odličje v kategoriji do 63 kg. Čeprav je bila lani zlata, je bila izjemno vesela tudi po osvojitvi brona, morda celo bolj čustvena kot leto prej ob zmagi v Franciji. Gre za velik dosežek, je dejala.
13.23 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ancelottiju se smeji: nova zmaga in povratek nosilca igre

Nogometaši madridskega Reala so z odliko opravili generalko pred torkovim prvim polfinalnim srečanjem z Bayernom iz Münchna. V domačem prvenstvu so z 1:0 ugnali vselej neugodni Real Sociedad, za kar je z golom sredi prvega polčasa poskrbel nadarjeni Arda Güler. Zadovoljni Carlo Ancelotti je po tekmi namignil, da bi proti Bayernu utegnil začeti tudi brazilski steber obrambe Eder Militao.
13.08 27. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončića ob igrišču spremljal tudi Florentino Perez, Westbrookova provokacija ni uspela

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil znova prvo ime Dallasa ob drugi zmagi teksaške franšize v uvodnem krogu končnice proti Los Angeles Clippersom. Da je 25-letnik pravi magnet za širše občinstvo, ni treba izgubljati odvečnih besed. Ob parketu American Airlines Centra je bil tako deležen prav posebnega obiska iz španske prestolnice, saj si je tretjo tekmo v seriji v živo ogledal nihče drug kot predsednik madridskega Reala Florentino Perez.
07.48 27. 04. 2024
Hokej Zadovoljna

Edmonton povsem nadigral nebogljene Kopitarjeve Kralje in povedel v seriji

Hokejisti Edmonton Oilers so na tretji tekmi prvega kroga končnice v najmočnejši hokejski ligi na svetu s kar 6:1 ugnali povsem neprepoznavno zasedbo Los Angeles Kings. Ta je še pred dvema dnevoma navdušila z zmago po podaljšku v Kanadi, tokrat pa je na svoji ledeni ploskvi morala priznati premoč naftarjem, ki zdaj v seriji na štiri dobljene zmage vodijo z 2:1.
06.25 27. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Izjemna druga četrtina dovolj za drugo zmago Dallasa nad Clippersi

Košarkarji Dallasa so po zmagi v gosteh na drugi tekmi uvodnega kroga končnice v najmočnejši košarkarski ligi na svetu z odlično igro dobili tudi tretjo tekmo v domačem American Airlines Centru proti Los Angeles Clippersom in tako v seriji na štiri dobljene tekme povedli z 2:1 v zmagah. Slovenski zvezdnik v dresu Mavsov Luka Dončić je le za podajo zgrešil nov trojni dvojček, dvoboj je namreč končal z 22 točkami, 10 skoki in 9 podajami. Četrta tekma bo v nedeljo ob 21.30 z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO.
06.01 27. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

'Res smo potrebovali to, močno sem pogrešal ta občutek'

Na treningu motoGP pred Veliko nagrado Španije je zobe znova pokazal ranjeni Francesco Bagnaia, ki je uspel popraviti rekord steze v Jerezu. Po dveh nekoliko manj uspešnih nastopih na Portugalskem in v ZDA se je lahko aktualni prvak po dobri vožnji nekoliko razbremenil.
23.24 26. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Barcelona in Monaco izenačila izid v zmagah

Košarkarji Monaca so na drugi četrtfinalni tekmi Evrolige premagali Fenerbahče s 93:88 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Podoben scenarij je uspelo spisati tudi Barceloni, ki je s 77:69 ugnala Olympiakos.
23.02 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ancelotti spočil glavne adute in kljub temu ugnal Sociedad

Madridski Real je v 33. krogu španskega prvenstva gostoval pri Real Sociedadu. Trener Carlo Ancelotti je močno zarotiral udarno zasedbo, kljub temu pa je beli balet z golom Arde Gülerja uspel podaljšati niz neporaženosti v La Ligi na 27 tekem (0:1).
21.45 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Krznar: Derbi si zasluži odprto tekmo brez preračunavanja

V nedeljo imajo nogometaši Celja priložnost, da si priborijo svoj drugi naslov državnih prvakov. V okviru 33. kroga državnega prvenstva bodo namreč na domačem igrišču gostili drugouvrščeno Olimpijo iz Ljubljane, za potrditev naslova pa grofom zadostuje že delitev točk.
20.59 26. 04. 2024
Odbojka Zadovoljna

Odbojkarice Calcit Volleyja ostajajo na slovenskem prestolu

Odbojkarice Calcita Volleyja so na četrti tekmi finalne serije državnega prvenstva v Mariboru premagale Novo KBM Branik s 3:2 (17, -21, -26, 12, 9) in ubranile naslov prvakinj.
20.41 26. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Domen Drnovšek: To je zares posebno, težko je najti kaj takega!

Na naši spletni strani smo vam že ponudili nekaj vpogleda v življenje simpatičnih zakoncev Domna Drnovška in Maje Drnovšek Povšnar. Oba sta navdušena nad borilnimi športi, Domen se je na borilnem spektaklu WFC 26 v ljubljanski Hali Tivoli zagotovo še bolj priljubil številni publiki, da bi se tudi sama preizkusila v MMa-ju, pa sedaj razmišlja tudi njegova žena. Tokrat vam ponujamo še daljši intervju, kjer sta se razgovorila tudi o tem, kje sta se spoznala in kako poteka njuno vsakdanje življenje, ki je, kot smo se lahko prepričali, precej zanimivo.
19.09 26. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Znanega slovenskega košarkarskega sodnika zalotili pri kraji

Znanega Euroligaškega sodnika Mateja Boltauzerja so na beograjskem letališču Nikole Tesle zasrbeli prsti, pri nespametnem početju pa so ga ujele tudi kamere. Slovenec se je torej znašel v središču škandalu, ki ga je skreiral kar sam. Ukradel je namreč parfum, pozneje pa dejanje tudi priznal. Kot bi bil navaden ropar in ne sodnik oziroma nekdo, ki mora skrbeti za pravico, če že ne vsaj za svoj ugled.
18.55 26. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačarjevi pomočniki pokazali zobe na kronometru

Ekipa UAE Emirates, v kateri si kruh služi tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar, je v četrti etapi kolesarske dirke po Romandiji na 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.
17.53 26. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončićev Dallas bo na prvi domači tekmi napadal vodstvo

Košarkarji Dallas Mavericksa se bodo v noči na soboto ob 2. uri po našem času z Los Angeles Clippersi še tretjič pomerili v boju za preboj v konferenčni polfinale. Serija, kjer sta moštvi po izkupičku zmag poravnani (1:1), se iz mesta angelov seli v zvezno državo Teksas.
17.35 26. 04. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Judoistka Andreja Leški na EP v Zagrebu do brona

Branilka naslova Andreja Leški je na evropskem prvenstvu v judu v Zagrebu osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 63 kg. V odločilni borbi je premagala Avstrijko Lubjano Piovesana.
16.54 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

V Splitu nove aretacije med nogometnimi izgredniki

Splitska policija je pridržala še sedem oseb, starih od 19 do 42 let, osumljenih sodelovanja v izgredih na nogometni tekmi med Dinamom in Hajdukom v začetku aprila na Poljudu.
16.32 26. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Švedi zavrnili sistem VAR, bo to vse bolj pogosta praksa?

Švedske nogometne lige ne bodo uvedle sistema VAR, potem ko so klubi izrazili svoje nasprotovanje tehnologiji. To pomeni, da švedska prva liga ostaja edina med najboljšimi 30. ligami v Evropi brez VAR-a. Bo to postala vse bolj pogosta praksa ali bodo Švedi le izjema, ki potrjuje potrebo po VAR-u?
15.29 26. 04. 2024
Hokej Zadovoljna

V prihodnjih letih bo lepo biti navijač Olimpije

Alexandre Lefebvre je uspešen kanadski podjetnik. Je izvršni direktor BMR Group, ki ima več kot 8000 zaposlenih, je član več upravnih odborov podjetij in lastnik vodilnega kanadskega podjetja za distribucijo gradbenih materialov in jeklenih izdelkov. Od danes je tudi uradno strateški partner prenovljenega hokejskega kluba Olimpija Ljubljana. V spoznavnem intervjuju je simpatični Kanadčan razkril, kako ga je pot pripeljala v zmajevo gnezdo.